Landmænd ville med på grøn bølge – lange udsigter til biogas i Holbæk

Politisk beslutning om at droppe planerne om et biogasanlæg i Holbæk ærgrer de lokale landmænd, der skulle have leveret gødning til gasproduktionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag formiddag meddelte SF, DF og Socialdemokratiet i Holbæk byråd, at de ikke vil stemme for et biogasanlæg i Snævre Vest syd for Regstrup. Det betyder, at et stort flertal vil stemme imod anlægget ved et kommende byrådsmøde.

Politikernes udmelding ærgrer formanden for leverandørforeningen, der skulle have leveret gylle til det store biogasanlæg.

Demonstration biogasanlæg
Læs også
Bekymrede borgere vinder kampen – planer om biogasanlæg i Regstrup skrottet
Demonstration biogasanlæg
Læs også
Bekymrede borgere vinder kampen – planer om biogasanlæg i Regstrup skrottet

- Der er rigtig ærgerligt, at vi har arbejdet med det i så mange år og var så tæt på, at vi troede, at det kom, siger Klaus Pedersen, der er svineproducent og formand for den forening af landmænd, der skulle have leveret gylle til biogasanlægget.  

Han accepterer dog politikernes beslutning og håber på, at de vil finde et andet sted i kommunen at etablere biogasanlæg.

- Det politikerne har sagt til mig, det er, at de gerne vil have biogas i Holbæk Kommune, så forhåbentligt kan vi arbejde videre med det, siger han.

Landmand: - Der vil altid være utilfredse borgere

Den gylle, man kunne have lavet biogas af på et biogasanlæg, kan landmændene i stedet komme af med som gødning på deres marker. Men det ærgrer Klaus Pedersen, at man ikke kommer til at bruge gyllen dobbelt, ved først at lave biogas af den og så bagefter bruge den som gødning.

biogas_lugt.jpg
Læs også
Analyse:
Derfor er biogassen gået af ballonen i Holbæk
biogas_lugt.jpg
Læs også
Analyse:
Derfor er biogassen gået af ballonen i Holbæk

- Vi ville jo gerne se, om vi kunne være med på den grønne linje og gøre noget godt for kommunen, siger han.

Formanden fortæller, at han tror, det bliver svært at få etableret et biogasanlæg et andet sted i Holbæk Kommune.

- Lige meget, hvor det placeres, vil der være borgere, der er imod biogas. Men jeg håber på, det kan lade sig gøre, siger han.


Nyhedsoverblik