Landmænd ville med på grøn bølge – lange udsigter til biogas i Holbæk

00:59

Klaus Pedersen, svineproducent og formand for leverandørforeningen. Video: Morten Spuhr - TV2 ØST

Politisk beslutning om at droppe planerne om et biogasanlæg i Holbæk ærgrer de lokale landmænd, der skulle have leveret gødning til gasproduktionen.

Tirsdag formiddag meddelte SF, DF og Socialdemokratiet i Holbæk byråd, at de ikke vil stemme for et biogasanlæg i Snævre Vest syd for Regstrup. Det betyder, at et stort flertal vil stemme imod anlægget ved et kommende byrådsmøde.

Politikernes udmelding ærgrer formanden for leverandørforeningen, der skulle have leveret gylle til det store biogasanlæg.

- Der er rigtig ærgerligt, at vi har arbejdet med det i så mange år og var så tæt på, at vi troede, at det kom, siger Klaus Pedersen, der er svineproducent og formand for den forening af landmænd, der skulle have leveret gylle til biogasanlægget.  

Han accepterer dog politikernes beslutning og håber på, at de vil finde et andet sted i kommunen at etablere biogasanlæg.

- Det politikerne har sagt til mig, det er, at de gerne vil have biogas i Holbæk Kommune, så forhåbentligt kan vi arbejde videre med det, siger han.

Landmand: - Der vil altid være utilfredse borgere

Den gylle, man kunne have lavet biogas af på et biogasanlæg, kan landmændene i stedet komme af med som gødning på deres marker. Men det ærgrer Klaus Pedersen, at man ikke kommer til at bruge gyllen dobbelt, ved først at lave biogas af den og så bagefter bruge den som gødning.

- Vi ville jo gerne se, om vi kunne være med på den grønne linje og gøre noget godt for kommunen, siger han.

Formanden fortæller, at han tror, det bliver svært at få etableret et biogasanlæg et andet sted i Holbæk Kommune.

- Lige meget, hvor det placeres, vil der være borgere, der er imod biogas. Men jeg håber på, det kan lade sig gøre, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App