Landdistrikter vrede over bredbåndspulje

Landdistrikternes Fællesråd kritiserer i skarpe vendinger den statslige bredbåndspulje, der ikke hjælper yderområderne nok med at få hurtigt internet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke godt nok. Alt for mange penge ender i Hovedstaden, mens gode projekter i yderområderne får nej.

Sådan lyder kritikken fra Landdistrikternes Fællesråd, der nu igen kritiserer den statslige bredbåndspulje, før den skal evalueres af forligspartierne bag bredbåndspuljen.

Landdistrikternes Fællesråd repræsenterer 48 kommuner over hele landet – og her er man ikke imponeret af den måde, som pengene er blevet fordelt på. De er vrede over, at projekter i København og hovedstaden har fået millioner, mens mange borgere og virksomheder i yderområderne har fået afslag på deres ansøgninger.

Således fik projekter i Region Hovedstaden og i selve København knap 20 millioner kroner ud af de 80 millioner kroner, der blev fordelt i 2016. Det skete selvom der var forslag på hele 288 millioner kroner til puljen.

Formand vred

- Jeg undrer mig over, at Region Hovedstaden løber med 15,5 millioner kroner og et projekt i København får over 3 millioner kroner, mens mange landdistrikter har fået nej til at få støtte. Det giver ikke mening, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, i en pressemeddelelse.

Landdistrikternes Fællesråd vil gerne have politikerne til at gøre det til et krav for at få støtte, at man bor i områder, hvor man ikke kan få andre former for net – og skal målrettes tyndtbefolkede områder.

 


Nyhedsoverblik