Landbrugspakke kan skræmme turister væk

Lokale politikere frygter landbrugspakken vil påvirke miljøet fordi landmændene får lov at gøde mere de kommende år. Det vil gå ud over fiskeri og turisme i landsdelen, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Turister med en fiskestang i hånden lægger hvert år mere end en kvart milliard kroner i Danmark, men det beløb kan falde, hvis naturen bliver forringet, og der bliver færre fisk at fange ved kysterne herhjemme.

Det skriver DR Sjælland.

Sådan lyder advarslen fra flere sider, efter at regeringen har foreslået, at landmændene i de kommende år må være mere rundhåndede med gødningen.

Ifølge Birgitte Steen Jørgensen (R), der sidder i byrådet i Vordingborg Kommune, kan det nemlig skabe mere forurening og skade miljøet og dermed fisketurismen, som kommunen satser på.

- Turisme er et af de erhverv, der er i vækst i vores område, og det er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Så kan det ikke nytte, at man ødelægger noget af potentialet, fordi man vil gøde mere fra landbrugets side.

I Fishing Zealand arbejder man for at tiltrække flere lystfiskerturister. Her håber talsmand Gordon P. Henriksen, at det kan lykkes at finde en løsning, der ikke går ud over naturen.

- Man er nødt til at arbejde med miljøet, hvis man vil den indtjening, der ligger i lystfiskerturisme, siger han til DR Sjælland.

Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V), er dog ikke bekymret for, at turisterne bliver væk.

- Vores satsning på turisme går hånd i hånd med et aktivt landbrugserhverv, siger han til DR Sjælland.

 


Nyhedsoverblik