Lægeønske om uddannelse i akutmedicin opfyldes af minister

Specialuddannelse i akutmedicin skal sørge for bedre og mere ensartet behandling på landets akutmodtagelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når patienter med en brækket arm, hjernerystelse eller en pludseligt opstået sygdom kommer ind på akutmodtagelser landet over, skal de fremover mødes af en læge, der har taget en særlig uddannelse i akutmedicin.

Det har i længere tid været et ønske fra flere lægers side, og mandag meddeler sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at der bliver oprettet en speciallægeuddannelse i akutmedicin.

- Hvis patienterne i fremtiden møder speciallæger i akutmedicin, der har viden om de fleste typer af akutte skader og symptomer, og kan sende folk hurtigt videre til de rette specialister, vil det give en tryggere og mere ensartet behandling på landets akutmodtagelser.

De kan også tage højde for, hvis du fejler flere ting på en gang. Derfor synes jeg, at vi skal gå i gang med at uddanne speciallæger i akutmedicin så snart som muligt, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Læger har tidligere efterspurgt en særlig uddannelse i akutmedicin, og ministerens beslutning sker på baggrund af en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

Problemet i dag er, at det er svært at få fat i tilstrækkeligt mange speciallæger, der kan tilse patienter med en akut opstået sygdom eller skade.

Mange speciallæger vil hellere arbejde på den afdeling, der har netop deres speciale på indgangsdøren.

Med et special i akutmedicin bliver lægen mere en generalist, der kan håndtere de fleste akutte patienter selv - eller sende dem korrekt videre på sygehuset.

Der er 21 akutsygehuset rundt om i landet.

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne godkende det nye speciale omkring årsskiftet.

De øvrige nordiske lande har også truffet samme beslutning om et akutmedicinsk speciale.


Nyhedsoverblik