Kystnære havvindmøller i modvind - minister vil have dem længere ud på havet

Lars Chr. Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister, arbejder nu for, at havvindmøller kan komme længere ud på havet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny havvindmøllepark ved Omø er allerede kommet i modvind.

For både grønne organisationer og beboere kritiserer planerne om at opføre 40-50 vindmøller tæt på kysten, da de frygter, at det vil gå hårdt ud over naturen, fuglelivet og turismen.

Det er virksomheden European Energy, der skal opføre vindmøllerne ved Omø. De venter bare på at få en tommel op fra Energistyrelsen.

- Jeg har fuld forståelse for borgernes synspunkter, lyder det fra Lars Chr. Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister, i et skriftligt svar til TV ØST.

quote I den konkrete situation med projektet ved Omø er der givet en forundersøgelsestilladelse, som jeg ikke kan ændre på

Lars Chr. Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister

- Derfor arbejder jeg for, at havvindmøller skal længere ud på havet, og at kommunerne får større medbestemmelse i de tilfælde, hvor der opstilles møller tæt på land. Blandt andet er der blevet indført en kommunal indsigelsesret, som kan bruges inden, at der gives forundersøgelsestilladelse.

Kan ikke ændre på tilladelsen

Vindmøllerne kommer til at blive opført omkring seks kilometer fra Omøs kyst, og det mener de grønne organisationer og beboere, er for tæt på kysten.

Men indtil videre kan ministeren ikke ændre på situationen, lyder det.

Omø
Læs også
Grønne organisationer frygter vindmøllepark: Det vil forstyrre fuglelivet
Omø
Læs også
Grønne organisationer frygter vindmøllepark: Det vil forstyrre fuglelivet

- I den konkrete situation med projektet ved Omø er der givet en forundersøgelsestilladelse, som jeg ikke kan ændre på, da det ville være at lovgive med tilbagevirkende kraft, lyder det fra Lars Chr. Lilleholt.

- VVM-redegørelsen for projektet har været i offentlig høring. I forbindelse med høringsprocessen har forskellige interessenter haft mulighed for at komme med høringssvar, som projektudvikler skal forholde sig til, inden der kan tages stilling til, om der skal gives etableringstilladelse.


Nyhedsoverblik