Kvindfolkemøde på Falster: Vi har jo stadigvæk mangel på ligeløn

Der er kvinder i alle afskygninger i Marielyst i disse dage, hvor der bliver afholdt Kvindfolkemøde. Mænd er også velkomne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kvinderne har stadig en kamp, de skal kæmpe. Det er de ret enige om i Marielyst.

- Fordi der stadig er ulighed rundt omkring. Især på arbejdspladser.

- Fordi kvinder kan gøre det ligeså godt som mænd på mange punkter.

- Vi har jo stadigvæk mangel på ligeløn og ligestilling i det hele taget. Jeg er ude over det, men derfor kan man godt ønske sig det for sine børn og børnebørn.

Det er bare nogle af de argumenter, man møder til Kvindfolkemødet i Marielyst. Det er Højskolen Marielyst, der arrangerer for at sætte fokus på køn og identitet. 

- Køn betyder rigtig meget for, hvordan man lever sit liv, og hvordan man opfatter sig selv. Så derfor er det sådan en helt integreret del af vores måde at være højskole på, at vi forholder os til køn, og derfor ligger det meget til højrebenet at sige: "Nu laver vi et kvindfolkemøde, som ikke kun er for kvinder, men som grundlæggende er et træf, hvor man diskuterer og forholder sig til, hvad køn er en for en størrelse, siger Christian Schou, der er forstander på Højskolen Marielyst.

Plads til alle (kvinder)

Kvindfolkemødet varer hele pinsen og byder både på foredrag, yoga, koncerter og meget mere.

Selvom det er mere end 100 år siden, at kvinder fik stemmeret, så mener Dansk Kvindesamfund, at vi langt fra er i mål. 

ligestilling.jpg
Læs også
Næstved i top når det gælder ligestilling
ligestilling.jpg
Læs også
Næstved i top når det gælder ligestilling

- Ofte er kvindekønnet jo noget, som vi ikke taler om. Det er tabu, og det er noget, som folk ryster på hovedet af. Hvis du siger ordet menstruation, så er langt de fleste stået af, så det er fedt samtidig at gøre lidt sjov ud af det, men samtidig er der noget gravalvorligt i det, siger Signe Valun, der er næstformand i Dansk Kvindesamfund.

Ny kvindestatue

For fremtiden indtager endnu en kvinde pladsen i Marielyst på en ret permanent måde. Fra på mandag får byen nemlig en splinterny kvindestatue.

- I forhold til moden så er det jo noget med magtbegreber, som siger, at du skal være tynd og slank, så derfor har vi ligesom givet den lidt gas i en anden retning. Vi står inde for, at vi fylder lidt mere, end man sådan kulturelt synes, at kvinden skal se ud, siger Gitte Kjær Hansen, der er kunstner og ved at udforme statuen.

Kvindfolkemødet varer frem til på mandag med masser af debat om ligestilling. Til næste år er det måske mændenes tur.

- Jeg synes, at det er skidefedt, at der er noget, der sætter fokus på køn, men jeg har den holdning, at du nok også burde sætte fokus på det mandlige køn og ikke kun det kvindelige. Så til næste år skal der måske laves et mandfolkemøde, siger Melanie Schødt Andersen, der er kommet fra Nykøbing Falster for at deltage i Kvindfolkemødet.

Der er gratis adgang til Kvindfolkemødet i Marielyst. Programmet kan ses ved at klikke her. 


Nyhedsoverblik