Sådan kan Pleje Plus nu forholde sig

Kurator for Pleje Plus' konkurs: - Hvis et selskab går konkurs, kan man godt etablere et nyt selskab bagefter i et navn, der minder om det første.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her til morgen har Pleje Plus indgivet konkursbegæring. Det betyder, at firmaet i dag stopper med at levere pleje til borgerne i Lolland Kommune.

Konkursdekretet blev afsagt klokken 09:00 ved Retten i Nykøbing Falster og kuratoren blev Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

En kurator er en person, der udpeges til at varetage en virksomhed, der er gået konkurs. 

quote Hvis du forestiller dig, at et selskab går konkurs, kan man godt etablere et nyt selskab bagefter i et navn, der minder om det første - det er der ikke i sig selv noget galt i.

Boris Frederiksen, kurator og advokat hos Kammeradvokaten. 

Pleje Plus kan etablere nyt selskab i nyt navn 

- Hvis du forestiller dig, at et selskab går konkurs, kan man godt etablere et nyt selskab bagefter i et navn, der minder om det første - det er der ikke i sig selv noget galt i, men man kan som udgangspunkt ikke bruge samme navn igen, siger Boris Frederiksen. 

Det er dog ikke muligt at flytte penge fra det gamle selskab ind i det nye.

- Hvis man har købt og betalt for markedsprisen kan man godt, ellers kan man ikke. Man kan ikke flytte penge fra den ene virksomhed til den anden, siger han.

Advokat Boris Frederiksen skal nu sikre lige fordeling mellem kreditorerne.

- Normalt er fremgangsmåden, at når et selskab går konkurs, vil vi forholde os til kreditorer, og hvilke aktiver, der er. Det er altså op til os at sørge for, hvilke værdier der er og tjekke om der er værdier, der ikke er der, men burde være der, og se om det er gjort rigtigt op, så vi kan sikre lige fordeling mellem kreditorerne, siger Boris Frederiksen. 

Pleje Plus kunne ikke betale regninger

I Pleje Plus-sagen skyldes konkursen, at de ikke kunne betale regningerne.

- I den konkrete sag handler det om, at SKAT har haft et stort tilgodehavende, som ikke kan betales - man har ikke kunne betale sine regninger, siger han og fortsætter: 

- Det sker, hvis ens indtægter er mindre end ens udgifter. Noget tyder på, at indtægterne ikke var tilstrækkelige for at dække udgiterne ved driften af virksomheden, siger han til TV ØST. 


Nyhedsoverblik