Kunstskibet Bibiana forlader Korsør før tid: Det er rigtig ærgerligt

Kunstskibet Bibiana har forladt Korsør Havn før tid på grund af samarbejdsvanskeligheder med Kongegaarden. Men det kan Kongegaarden ikke genkende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kunstskibet Bibiana har forladt Korsør Havn før tid. 

De skulle egentligt have ligget i havnen indtil mandag, men på grund af samarbejdsvanskeligheder med ledelsen af Kongegaarden, så har skibet altså valgt at sejle videre. 

- Samarbejdet med Kongegaardens ledelse har været en stor udfordring. Skibets medarbejdere føler sig stærkt intimiderede af lederen af Kongegaarden, der har ønsket at detailplanlægge kunstaktiviteten og der har været mange modstridende informationer undervejs, lyder det fra Janne Bech, der er dirketør for Bibiana. 

- Derudover har lederens måde at tale til vores personale gjort, at den tillidsfulde dialog, der skal være til stede for at få tingene til at gå op i en højere enhed, ikke er til stede. 

Vi forstår det ikke

quote Det er svært at finde en løsning, hvis man ikke taler sammen

Joy Petrowsky, leder af Kongegaarden

Men det er altså ikke en udlægning, som lederen af Kongegaarden kan genkende. 

- Der er ingen af os, der forstår det, siger Joy Petrowsky. 

- Problemet er, at de ikke talte med mig. Det er svært at finde en løsning, hvis man ikke taler sammen. Jeg følte mig ensom i det. Så det er rigtig ærgerligt. 

Fernisering på fredag

Det er en tydeligt berørt Joy Petrowsky, TV ØST får i røret. Hun og resten af Kongegaarden har nu knoklet siden Bibiana forlod havnen med at få stablet noget sammen for børnene, der forventer at stige ombord på et kunstskib. 

- Vi har knoklet for at sætte noget i gang. Det har vi gjort for at skuffe så få børn som muligt. Jeg synes, det er så synd for børnene, siger Joy Petrowsky. 

- Der stod jo børn på kajen, da de sejlede væk. 

I stedet kan børn nu komme forbi Kabeldepotet på Korsør havn tirsdag, onsdag og torsdag, hvor de kan udfolde deres kreativitet og høre fortællinger. Og fredag klokken 11 vil der være fernisering af børnenes værk. 

Se eller gense det tidligere indslag med kunstskibet, da det lå til kaj i Skælskør:

Et unikt skib ligger lige nu til kaj i Skælskør havn.  Det er ladet med kunst og de mindste er inviteret med om bord for at bidrage til et særligt kunstværk:

Nyhedsoverblik