Kunne du tænke dig at blive brandmand?

Brandmænd, politifolk og færdselsbetjente var bare nogle af de faggrupper, som unge i Odsherred i dag fik mulighed for at møde på en jobmesse. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Frem for at læse om forskellige uddannelser på nettet, fik elever i Odsherred i dag mulighed for at møde forskellige fag i virkeligheden.

I førersædet i en knaldrød brandbil sidder Ali Aboshelle fra 7. a på Grundtvigskolen i Nykøbing Sjælland og ser meget veltilfreds ud. 

- Jo, jeg kunne godt tænke mig at blive brandmand, jeg har lært lidt om bilerne og deres værktøj i dag og hvor lang tid, man har til at rykke ud, fortæller Ali Aboshelle. 

Han var i dag én af de 300 elever, der i dag fik plænen foran skolen i Højby og Borren Idræts- og Kulturcenter til at summe af liv. Her var der nemlig i dag jobmesse – og arrangørerne fik bevist, at en jobmesse ikke behøver at foregå indendørs i en kedelig hal.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ali Aboshelle fra Grundtvigskolen i Nykøbing Sjælland kunne godt tænke sig, at blive brandmand og lærte en del om både bilerne og brandmændenes værktøj i dag.  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Rundt på arealet vrimlede det nemlig blandt andet med brandmænd, røgdykkere, brandkadetter, færdselsbetjente, fængselsbetjente, ambulancebehandlere og paramedicinere, der stod klar til at fortælle eleverne om deres arbejde.

- Det er spændende, man lærer en masse ting, som man ikke vidste og ser, om det er noget for én. Brandvæsenet og brandbilerne siger mig noget, fortæller Mathias Kristensen fra 7.b på Grundtvigskolen i Nykøbing Sjælland. Hans mål er at blive uddannet som mekaniker og være deltidsbrandmand.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Emma Skovgaard fra 7.a på Højby Skole var én af de 300 elever, der i dag deltog i jobmessen "Hverdagens Helte".  Foto: Ida Valsted TV2 ØST

De elever, der fik fornøjelsen af dagens arrangement, var elever fra 7. og 8. klasse fra Højby og Nykøbing Skole og 5. klasserne fra Nr. Asmindrup Friskole. Og der er en mening med, at så mange repræsentanter fra brandvæsenet, politiet, omsorgs- og plejeområdet i Odsherred Kommune, ambulancetjenesten og Nykøbing Fængsel var mødt op.

- Jeg synes, at det har været fedt at se alle de muligheder, man egentlig har, selv om man ikke vil på gymnasiet. Jeg vil gerne selv på en erhvervsuddannelse, det er rart at vide, at jeg har nogle andre muligheder. Gymnasiet har aldrig sagt mig noget, siger Emma Skovgaard fra 7.a på Højby Skole, der overvejer at blive frisør.

Artiklen fortsætter under opslaget. 

Og der er en mening med, at så mange repræsentanter fra brandvæsenet, politiet, omsorgs- og plejeområdet i Odsherred Kommune, ambulancetjenesten og Nykøbing Fængsel var mødt op.

Målet med jobmessen er at inspirere og modne elevernes tanker og overvejelser om deres fremtidige erhvervsvalg. Det er eksempelvis ikke alle, der kan blive politibetjent eller sygeplejerske, men der findes mange andre job, som ligner og er i nærheden.

- Det er nogle af de her uddannelser, de unge spørger til, når vi kommer på besøg (fra Ungdommens Uddannelsesvejledning, red.) og taler med dem. Hvis det ikke er muligt for den enkelte at blive politibetjent, hvad er der så af andre veje, de kan gå. Det kan arrangementet her åbne op for, fortæller Janne Matthiassen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odsherred.  

Møder den virkelige hverdag

Hun er én af de to ildsjæle, der står bag jobmessen, som de kalder ”Hverdagens Helte”. Den anden ildsjæl er lærer Louise Mai Skovgaard fra Højby Skole.

- Det var et lille frø, vi såede i efteråret. Vi syntes, at det kunne være spændende at lægge det ind under skolen. Det er anderledes for eleverne. Mange gange når vi laver uddannelsesvejledning, så er der mange fakta oplysninger. Her bliver tingene visuelle for dem, en ting er at sidde og læse om det, en anden ting er at komme ud og møde den virkelige hverdag, og det er dét, de gør i dag, siger Janne Matthiassen.

Artiklen fortsætter under opslaget. 

Færdselsbetjente, brandmænd, røgdykkere, fængselsbetjente og ambulancebehandlere stod i dag klar til at fortælle eleverne om deres arbejde. Foto: Ida Valsted TV2 ØST

Messen bliver nu evalueret af lærere, elever og deltagere, og hvis jobmessen viser sig at blive en succes, er det planen at gentage den og udbrede den til alle skolerne i Odsherred.

- Det her er ren og skær inspiration til eleverne. De skal gå deres egne veje, de skal mærke, hvor deres motivation ligger, så det her er kun for at gøre noget, der er anderledes, siger Janne Matthiassen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App