Kundby-sagen anket: Vi vidste, der var en risiko

Det var forventeligt, at dommen i Kundby-sagen onsdag blev anket til landsretten, siger forsvarer Mette Grith Stage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Smilene var store, da byretten i Holbæk den 18. maj besluttede, at seks års fængsel var den rette straf til den såkaldte Kundby-pige, Natascha Colding-Olsen. Hun havde siden januar 2016 siddet fængslet, sigtet og senere tiltalt for planlægning af terror og for at stikke en pædagog ned.

Onsdag middag må smilene dog været stivnet lidt, da Statsadvokaten offentligjorde, at man ankede dommen, da man fortsat mener, at forvaring er den mest passende dom.

For pigens advokat, Mette Grith Stage, var nyheden ærgerlig, omend forventet. 

- Det var ikke en stor overraskelse for mig. Jeg kunne i princippet godt regne ud, at når anklagemyndigheden krævede forvaring i byretten, og det så endte på seks års fængsel, så var der selvfølgelig en vis risiko for, at de ville anke. Men det ændrer ikke ved, at seks års fængsel i mine øjne er det rigtige niveau, siger hun til TV ØST.

Anker måske skyldsspørgsmål

Strafudmålingen på seks år gik imod Retslægerådet, der vurderede, at en forvaringsdom ville være mest passende. Blandt andet fordi en psykologisk undersøgelse konkluderede, at hun var 'i stor risiko for igen at begå personfarlig kriminalitet.' Det er blandt andet dét, anklagemyndigheden vil udfordre og bekæmpe, når sagen igen tages op.

Mette Grith Stage har ikke talt med sin klient endnu, og der er derfor ikke taget en endelig beslutning om, hvad de nu gør. Vigtigst er dog at finde ud af, om de vil anke selve skyldsspørgsmålet.

- Vi har selvfølgelig talt om det, men vores aftale var egentlig, at vi her i aften skulle afgøre, hvorvidt vi vil anke spørgsmålet, om hun var skyldig eller ej. Efter anklagemyndigheden har anket har vi nu 14 dage til at overveje, hvad vi gør. Så der er ikke nogen endelig beslutning.

Der er endnu ikke fastlagt datoer for den kommende ankesag, men Mette Grith Stage forventer, at det bliver i efteråret.


Nyhedsoverblik