Kundby-sagen: 16-årig skal fængsles på institution

Bomberyddere søger efter sprængstoffer i kælderen under en villa i Kundby. En 15-årig pige blev samme dag anholdt i sagen. Foto: Michael Johannessen

Den 16-årige pige fra Kundby skal varetægtsfængsles i surrogat på en ungdomsinstitution. Hendes 24-årige medtiltalte forbliver varetægtsfængslet.

Den 16-årige pige, der er sigtet for planer om at bombe to skoler, skal forblive i varetægtsfængsling frem til den 30. marts.

Det har dommeren i Retten i Holbæk besluttet.

Hun skal dog ikke længere opholde sig i et arresthus, men skal derimod fængsles i surrogat på en ungdomsinstitution.

Flyttet sker efter anmodning fra pigens forsvarsadvokat med henvisning til pigens unge alder.

- Arresthuse, det er altså steder hvor der sidder voksne mennesker, og forholdene i arresthuse er fuldstændig anderledes, end de er på institutioner for børn og unge. Institutionen er selvfølgelig ikke et sted, hvor du bare kan gå - det er ikke som en hyttetur eller noget. Der er selvfølgelig personale, der bevogter. Det er ligesom et ungdomsfængsel, hvis man kan kalde det det, når vi ikke har ungdomsfængslet i Danmark, siger forsvarsadvokat Nima Nabipour.

24-årig forbliver fængslet

Den 24-årige medtiltalte - en tidligere syrienskriger fra Østjylland skal blive i varetægtsfængsling frem til den 30. marts. 

Anklageren og den 24-årige overvejer om de vil kære beslutningen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App