Kulturfestival på havnen blev en succes - tusinder strømmede til 

Der deltog flere mennesker end forudset, og arrangørerne er meget tilfredse med den rolige og gode stemning til arrangementet på Holbæk Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kom flere mennesker, end arrangørerne på forhånd håbede, og alt er foregået efter bogen.

Sådan lyder konklusionen fra arrangørerne af Holbæk HavneKulturFestival SKVULP, der traditionen tro blev afviklet i pinsen i Holbæk.

- Der var rigtig mange mennesker. Dejlige vibrationer og kærlighed til fællesskabet. Og der var heldigvis ingen voldsomme episoder, selvom der kom så mange, siger formanden for festivalen, Jan Løve, til TV2 ØST.

quote (...) vi mener, at 50.000 mennesker har lagt vejen forbi, og det er vi jo rigtig, rigtig tilfredse med

Jan Løve, formand for festivalen

Arrangørerne havde 40.000 deltagere som mål, men formoder at langt flere deltog i festivalen.

- Vi tager jo ikke entré, så det bygger på et skøn. Men vi mener, at 50.000 mennesker har lagt vejen forbi, og det er vi jo rigtig, rigtig tilfredse med, siger Jan Løve.

Rolig festival

Festivalen består af en række koncerter og kulturarrangementer, og Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at der har været tale om en rolig afvikling af festivalen.

Læs også
Landkrabber og løgnehistorier:
Festival med over 100 træskibe er i fuld gang
Læs også
Landkrabber og løgnehistorier:
Festival med over 100 træskibe er i fuld gang

I år deltog også en række træskibe, der kan sammenfattes som Danmarks maritime arv i arrangementet, hvilket gav både liv og en flot kullise til aktiviteterne på land.

Set tilbage vil Jan Løve især fremhæve to af arrangementerne på festivalen.

- Da Kato spillede fredag aften på den store scene, var det et højdepunkt. Og da der blev diskuteret politik med spørgsmål fra borgerne direkte til borgmester Christina K. Hansen var det kulturelt set også et højdepunkt. Det er i hvert fald det, som jeg tænker tilbage på her bagefter som noget af det helt store, siger Jan Løve.


Nyhedsoverblik