Kritik af vindmølleplaner: - Det er en dødsfælde for fugle

Energistyrelsens vindmølleplaner er livsfarlige for flere fuglearter, mener Dansk Ornitologisk Forening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Smålandsfarvandet er hjemsted for tusinder af dykænder og trækfugle.

Men nu risikerer de sammen med en lang række andre fuglearter at blive fortrængt af vindmølleplaner ved Omø Stålgrunde ud for Stigsnæs i Sydvestsjælland.

Det skriver Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Livsfarligt projekt

Foreningen mener, at Energistyrelsens planer om at etablere 200 meter høje vindmøller ved Omø Stålgrunde i Smålandsfarvandet ud for Stigsnæs i Sydvestsjælland og nord for Lolland, er en decideret dødsfælde, fordi trækfugle risikerer at flyve ind i vindmøllerne.

- Det vil være en stor ulykke, hvis planerne om en havvindmøllepark mellem Sydvestsjælland, Lolland og Langeland føres ud i livet. siger Hans Skotte Møller, der er biolog, og som repræsenterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i Slagelse Kommunes Naturforum for DOF-Vestsjælland og forklarer:

- I sensommeren og til ud på efteråret forlader store mængder af fugle Sjællands sydvestvendte kyst og trækker ud over havet ved Stigsnæs. Mange af dem vil stile direkte mod en havvindmøllepark ved Omø Stålgrunde og risikere at blive ramt af møllevinger.

Foreningen understreger dog, at man generelt set er positivt stemt over for vindkraft og klimabevidste tiltag.

Både naturcenteret og DOF-Vestsjælland har sammen med andre naturorganisationer i Slagelse Kommune gjort indsigelse mod planerne om havvindmølleparken ved Omø Stålgrunde.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik