Kritik af politiet efter påkørsel af hest: - Det samme kunne ske for andre bilister

En bilist ramte natten til onsdag en hest i Svinninge. Han undrer sig over, at politiet ikke rykkede ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jørgen Jensen fra Mørkøv holder for tiden ekstra øje i trafikken, efter han forleden påkørte en hest midt om natten.

Uheldet fandt sted natten til onsdag, da han kom kørende i sin Renault Clio på en landevej mellem Mørkøv og Svinninge.

Her kørte han med lav fart, fordi der var kraftig tåge i området. Fra skoven løb en hest ud foran bilen, og det fik Jørgen Jensen til at klodse bremsen.

quote Det var frygteligt

Jørgen Jensen, Mørkøv

Påkørslen var uundgåelig, og sammenstødet gav flere skader på bilens front, hvor venstre forlygte, frontklap, frontgitter og skærm blev beskadiget. Hesten løb umiddelbart efter påkørslen tilbage i skoven. 

- Jeg tænkte ikke så meget. Det var frygteligt, fortæller Jørgen Jensen til TV ØST.

Kort efter ringede han til politiet, som ikke mente, at sammenstødet gav anledning til at sende en patruljebil til stedet.

- De sagde, at fordi jeg kunne køre fra stedet, så ville de ikke sende en mand ud, og det, synes jeg, var lidt underligt. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske, det samme kunne ske for andre bilister.

Politiet rykkede ikke ud

Jørgen Jensen så TV ØST's opslag om uheldet på Facebook og reagerede med at skrive sin version. 

- Efter jeg slog det op på Facebook, er der mange, der har skrevet til mig, at de kender ejeren af hesten, men vedkommende har ikke ringet til mig.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man på baggrund af anmeldelsen ikke mente, at der var grundlag for at rykke ud til stedet.

- Den type sager er heldigvis forholdsvis sjældne, og så er det jo en afvejning, som vi laver i den konkrete situation, om hvorvidt politiet skal rykke ud eller ej. Han fortalte, at han havde snittet hesten, og at den efterfølgende fortsatte ud på en mark i nattemørket. Vores chance for at finde hesten ville være minimal, siger pressemedarbejder Martin Bjerregaard.

Hest
Læs også
Flink bilist rammer hest i Svinninge
Hest
Læs også
Flink bilist rammer hest i Svinninge

Hesten dukkede efterfølgende op ved en hestefold nær ulykkesstedet. Beboerne på grunden lukkede hesten ind i deres stald og tilkaldte Dyrenes Beskyttelse. Hesten havde ikke taget alvorlig skade og blev afhentet onsdag formiddag af den retmæssige ejer.

Jørgen Jensen forsøger i øjeblikket at få kontakt til hesteejeren. Det har været en uheldig måned for bilisten, som har sin anden bil, en Opel Corsa, på værksted.  

- Min anden bil står på værksted i øjeblikket, fordi tre stykker vildt rendte ud i den forrige lørdag. Hele højre side er smadret på den, siger han. 


Nyhedsoverblik