Var et år forsinket med svømmehal - nu er firmaer forsinket med milliondyr sportsby

Holbæk Sportsby åbner ikke til maj som planlagt. Mandag mødes parterne i sagen og diskuterer kvalitetsmæssige mangler i byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Problemerne bliver ved med at dukke op under byggeriet af Holbæk Sportsby, der skulle have stået færdigt ved årsskiftet.

Ved det store byggeri til cirka 363 millioner kroner er der ifølge Holbæk Kommunes rådgiver opdaget kvalitetsmæssige mangler i sportsbyen, og byggeledelsen sikrer ikke fremdrift nok til en færdiggørelse den 7. maj. Det betyder, at åbningen af sportsbyen for tredje gang er blevet udskudt.

quote Ingen kommentarer

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

- Vores rådgiver vurderer, at der kommer endnu en forsinkelse, og at kvalitetsniveauet halter. Vi kan ikke sige, om sportsbyen kan tages i brug før eller efter sommeren. Der er lige nu for lidt aktivitet på byggepladsen til at Fonden Holbæk Sportsby kan nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. maj, udtalte Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, forleden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hos Holbæk Kommune og de 27 foreninger, som venter på at kunne rykke ind i sportsbyen, er man trætte af forsinkelserne.
Hos Holbæk Kommune og de 27 foreninger, som venter på at kunne rykke ind i sportsbyen, er man trætte af forsinkelserne. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Borgmesteren undrer sig over, at der sker endnu en forsinkelse, og at det er kommunen og ikke byggeledelsen, der kommer frem til den konklusion.

Derfor mødes parterne mandag klokken 17.00 for at diskutere færdiggørelsen, kvaliteten af byggeriet og hvordan byggestyringen af projektet kan forbedres.

Holbæk Sportsby
Læs også
Kvaliteten halter:
Åbning af sportsby i Holbæk bliver udskudt igen
Holbæk Sportsby
Læs også
Kvaliteten halter:
Åbning af sportsby i Holbæk bliver udskudt igen

Inden mødet har TV2 ØST været i kontakt med Christina Krzyrosiak Hansen, entreprenør Morten C. Henriksen A/S og arkitektfirmaet Kullegaard. Men ingen af parterne har ønsket at udtale sig inden dagens møde.

- Ingen kommentarer, lyder det blandt andet fra Christina Krzyrosiak Hansen i en SMS.

Har kontraktudløb i 2040

Først var det planen, at byggeriet skulle stå klar ved årsskiftet, men så blev åbningen udskudt til den 22. februar og siden den 7. maj.

Nu er det dog uvist, hvornår svømmerne kan få lov at hoppe i bassinerne, og alle de andre sportsudøvere kan tage faciliteterne i brug.

Svømmehal Holbæk Sportsby
Læs også
Sportsbys mange forsinkelser rammer foreninger økonomisk: - Vi er mega pressede
Svømmehal Holbæk Sportsby
Læs også
Sportsbys mange forsinkelser rammer foreninger økonomisk: - Vi er mega pressede

Hos Holbæk Kommune og de 27 foreninger, som venter på at kunne rykke ind i sportsbyen, er man trætte af forsinkelserne. Derfor kræver Christina Krzyrosiak Hansen, at der skal styr på byggeprocessen.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget om Holbæk Sportsby fra den 4. april, hvor det kom frem, at åbningen for tredje gang måtte udskydes.

- Når der i forvejen er tale om en forsinkelse, er det selvfølgelig overraskende, at der er lav aktivitet på byggepladsen. Det bekymrer mig. Det vil vi gerne drøfte med Fonden Holbæk Sportsby. Samtidig vil vi også spørge ind til, om de har den nødvendige byggeledelse på projektet til at sikre fremdriften og den fornødne kvalitet, udtalte borgmesteren i pressemeddelelse.

Stod også bag omstridt svømmehal

Det er ikke første gang, at entreprenør Morten C. Henriksen og arkitektfirmaet Kullegaard er indblandet i en forsinkelsessag ved et større sportsbyggeprojekt. Begge firmaer stod nemlig for byggeriet af DGI Vandhuset i Vordingborg, der flere gange blev forsinket.

Efter planen skulle DGI Vandhuset have slået dørene op i november 2017 og ladet svømmerne hoppe i bassinet. Men så blev åbningen udskudt til december.

Læs også
Ny svømmehal åbner efter forsinkelser og hærværk
Læs også
Ny svømmehal åbner efter forsinkelser og hærværk

Flere forsinkelser kom i vejen for vandhuset, som først stod færdigt næsten et år efter, den 12. oktober 2018.

Fonden Holbæk Sportsby, som blev etableret den 6. juli 2016 og står for byggeriet, skal efter planen drive sportsbyen frem til kontraktudløb i 2040.


Nyhedsoverblik