Krisemøde om Femernforbindelsen

Forligspartierne om Femernforbindelsen holder i dag torsdag krisemøde hos transportminister Hans Christian Schmidt (V) om forbindelsens fremtid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De syv partier, som står bag beslutningen om en Femernforbindelse, mødes torsdag hos transportminister Hans Christian Schmidt (V) til et krisemøde. Det oplyser P4 Sjælland.

Forleden kom det frem, at både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og SF ikke længere er så klare i mælet om deres støtte til projektet, og på den anden side af grænsen har tyskerne ikke endeligt givet grønt lys til byggeriet, hvilket lige nu gøre fremtiden uvis for forbindelsen.

Kan ende med yderligere forsinkelser

Tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) erkender, at udfordringerne kan ende med at udsætte byggeriet yderligere, og at 2025/2026 lige nu er bedste bud på, at forbindelsen står færdig, siger han ifølge P4 Sjælland.

De syv forligspartier er i øvrigt Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Trafikforskere har flere gange sat spørgsmålstegn ved den forventede trafik og derved projektets økonomi, skriver Ritzau. Desuden var entreprenørernes tilbud 8,9 milliarder kroner højere end ventet og EU-støtten kun halvt så stor som forventet.


Nyhedsoverblik