Korsang fungerer som træning for hjernen

Korsang kan både skabe større glæde og træne hjernen. Det har det gode erfaringer med på Filadelfia i Dianalund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Filadelfia Kirke i Dianalund kunne man fredag opleve en helt særlig julekoncert.

Omkring 15 unge og voksne fra Rehabiliterings- og udviklingscentret RUF med forskellige former for hjerneskader sang julen ind.

Forud for koncerten er gået mange timers træning. For korsangerne skal ikke blot lære sangene at kende´, men også hvordan man fungerer i et kor.

- Alle har noget de skal huske at gøre, det kan være en måde at stå på, det kan være at tage imod applaus, eller det kan være overhovedet at indtage et rum, forklarer korleder Linda Vilhelmsen.

Stor effekt af sangtræning

Spørger man korsangerne så har de lært en hel del af de mange timers sangtræning.

- Jeg har lært at rette ryggen, vente til det bliver min tur, og så har jeg lært at præsentere koret, siger Peter René Pedersen fra koret.

I følge korlederen er det tydeligt, at sang og musik har en positiv effekt.

- De kan godt komme ind og være lidt aggressive, og mange af dem er meget optaget af dem selv, men når de går der fra, så er der sket en kæmpe forvandling, siger Linda Vilhelmsen.

Store klapsalver

Fredagens koncert tiltræk nærmest fulde huse, og selv om det ikke ligefrem var skønsang, der var tale om, så nød de fremmødte koncerten.

- Det er jo bare fantastisk, at de får lov at være med og synge ligesom alle andre, jeg synes, det er fint, og man kan jo se, at de er glade, og de hygger sig med det, det kan ikke være bedre, siger Lene Hovmand, der var kommet for at høre koncerten. 

I Filidelfia Kirke i Dianalund kunne man fredag komme med til en helt særlig julekoncert. Sangerne er personer med forskellige former for hjerneskader, og musikken skal hjælpe dem med til at træne hjernen.

 


Nyhedsoverblik