Korrektion: Lars Løkkes besøg på Motalavej

TV ØST beklager beskrivelse af forløb under statsministerens besøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I en artikel, der blev publiceret på tveast.dk i går ved middagstid om statsminister Lars Løkke Rasmussens besøg på Motalavej i Korsør, fremgik det, at en gruppe unge mennesker på et tidspunkt under hans besøg sætter i løb over mod det sted, hvor statsministeren befinder sig.

Beskrivelsen giver det indtryk, at de unge vil angribe eller storme det sted, hvor statsministeren opholder sig. Dramatikken understøttes af, at tveast.dk præsenterer den pågældende korte nyhed med gul bjælke og påskriften ‘breaking news’ samt at redaktionen videresender den til Ritzaus Bureau, så alle andre medier kan citere TV ØST’s artikel.

Vi har efterfølgende talt med en stribe andre øjenvidner, der var til stede på Motalavej under optrinnet, og vi kan konstatere, at ikke alle oplevede hændelsen så dramatisk, som TV ØST’s beskrivelse gav indtryk af.

Det har ikke på nogen måde været vores intention at overdramatisere begivenheden eller at hænge de pågældende unge ud som uromagere, men vi må konstatere, at det er det indtryk vores dækning efterlader.

Vi beklager derfor vores beskrivelse af optrinnet, og at vores redaktionelle kvalitetskontrol svigtede, da vi viderebragte journalistens første ubekræftede tilbagemelding om hendes umiddelbare indtryk af begivenhederne på Motalavej.

Af samme grund har vi fjernet den pågældende korte nyhedsartikel, så den ikke dukker op med de upræcise oplysninger, når man søger på nettet.


Nyhedsoverblik