Kornhandler går konkurs: Direktør opfandt millionhandler

Grovvarevirksomheden BMG er i dyb krise og vil begære sig konkurs. Selskabet har et kornlager ved Lundby nær Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fiktive handler og fakturer er skyld i, at grovvarevirksomheden BMG vil indgive konkursbegæring mandag morgen. Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af en pressemeddelelse fra BMG. BMG har hovedsæde i Randers, men har også et kornlager her i landsdelen - ved Lundby nær Vordingborg.

Diurektør er skyld i konkurs

Den ene af selskabets ejere, Søren Blach oplyser, at det er hans mangeårige forretningspartner, medejer og direktør, Jens Møller, der er årsag til virksomhedens pludselige stop.

- Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab, lyder det i pressemeddelelsen. Jens Møller skal have erkendt de fiktive handler og har understreget, at han var alene om det. 

Ifølge Søren Blach er der søndag blevet indgivet en politianmeldelse til Østjyllands Politi. I 2017 var der 16 fuldtidsansatte i virksomheden i Randers. Aktiviteterne består af handel med korn og petfood, skriver avisen. BMG oplyser ikke omsætningstal i sine regnskaber, men der var i 2017-regnskabet en balance på109 mio. kr., hvoraf de 14,6 mio. kroner var egenkapital. 


Nyhedsoverblik