Konservative vil bremse kystnære byggerier

De konservative skaber endnu en gang spild i blå blok. Denne gang siger partiet nej til flere badelande og luksushoteller ved de danske kyster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De konservative vil ikke bakke op om regeringens højt profilerede forsøgsprojekt om 15 nye forsøgsprojekter ved de danske kyster, som partierne netop nu står til at skulle forhandle.

Det skriver B.T.

- Vi kommer ikke til at stemme for 15 nye forsøgsprojekter, det tal er i vores optik for højt. Vi har et særligt ansvar for at passe på vores kyster, det er noget af den sidste vilde danske natur. En gave, vi har arvet fra tidligere generationer, og en gave, vi skal give videre i mindst lige så god stand, siger partiets klimaordfører Mette Abildgaard til avisen.

Vi kommer ikke til at stemme for 15 nye forsøgsprojekter, det tal er i vores optik for højt. Vi har et særligt ansvar for at passe på vores kyster, det er noget af den sidste vilde danske natur, siger De Konservatives klimaordfører Mette Abildgaard. 

Splid i blå blok

Med udmeldingen tegner der sig et politisk flertal imod de 15 nye forsøgsprojekter.

Det er anden gang på få uger, at De Konservative skaber splid i blå blok. Partiet spillede en hovedrolle, i miljøminister Eva Kjær Hansens afgang, og nu ser De Konservative ud til at kunne tilføje regeringen endnu et nederlag.

Partiets skepsis bunder blandt andet i den kritik, som førende forskere i turisme er kommet med. Forskerne har kritiseret beregningerne bag flere projekter og direkte advaret mod konkurser og halvtomme hoteller ved de danske kyster.

- Det gør naturligvis indtryk. Dem, der argumenterer for de mange nye forsøgsprojekter, gør det med udgangspunkt i mere turisme og vækst. Vi vil rigtig gerne have vækst i de pågældende områder, men vi tror ikke på, at det nødvendigvis er det her, der vil skabe vækst, siger Mette Abildgaard.

 Vi vil rigtig gerne have vækst i de pågældende områder, men vi tror ikke på, at det nødvendigvis er det her, der vil skabe vækst, siger Mette Abildgaard.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen havde onsdag ikke mulighed for at stille op til interview, men han har i stedet sendt et skriftligt svar til B.T.

- Vi er i gang med forhandlingerne om vækstpakken, hvori regeringens forslag om yderligere 15 forsøgsprojekter indgår. Jeg lytter til partiernes forslag og kommentarer, men fører ikke de politiske forhandlinger gennem offentligheden, skriver han.

 

Sagen kort:

  • Regeringen har udpeget ti forsøgsprojekter, som får dispensation til at ligge helt ned til kysten. Det drejer sig blandt andet om ferielejligheder, hoteller og vandlande.
     
  • Flere førende forskere i turisme mener ikke, at turister efterspørger vandlande, men derimod den frie kystnatur. De frygter, at investeringer for fire millioner kroner kan ende i konkurser og halvtomme bygninger til skade for den danske kystnatur.
     
  • Trods kritikken ønsker regeringen at give dispensation til yderligere femten kystprojekter. Det er dem som partierne nu skal forhandle om.

Nyhedsoverblik