Kommuner må låne kæmpebeløb: - Det har helt klart en positiv effekt

Holbæk kan låne 97 millioner kroner og Slagelse kan låne 101 millioner. Økonomi- og Indenrigsministeriet giver kommuner adgang til lån for 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En række kommuner får nu en håndsrækning til at investere i blandt andet bygningsprojekter. 

50 kommuner har nemlig fået besked om, at de samlet får adgang til at optage lån for 1,35 milliarder kroner. Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

quote Det vil betyde, at vi kan nå en række økonomiske pejlemærker væsentlig hurtigere, end vi ellers ville kunne

Søren Kjærsgaard, borgmester, Holbæk Kommune 

Og i vores region er det Holbæk, Slagelse, Odsherred, Sorø, Næstved, Vordingborg og Lolland. 

- Med lånene giver vi nu en række kommuner mulighed for at få sat skub i investeringer, der er til direkte gavn for borgernes hverdag. En ny daginstitution, et nyt plejecenter, modernisering af skoler eller bedre veje, lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll, økonomi- og indenrigsminister, i en pressemeddelelse.

- Jeg er samtidig tilfreds med at kunne give en række kommuner mulighed for at investere i effektiviseringsprojekter – lige fra udskiftning af elpærer til etablering af et sundhedshus. Jeg forventer, at kommunerne vil forvalte pengene klogt, så de vil komme borgerne til gavn igennem mere effektive kommuner og smart byggeri.

Kan nå pejlemærker hurtigere

Holbæk Kommune har fået adgang til lån på 97 millioner i 2018. Kommunen havde egentlig søgt om 200 millioner kroner, men over for Sjællandske er borgmesteren alligevel tilfreds.

- Jeg er sikker på, at byrådet vil gøre brug af lånene i budgetlægningen. Det vil betyde, at vi kan nå en række økonomiske pejlemærker væsentlig hurtigere, end vi ellers ville kunne. Så det har helt klart en positiv effekt, fortæller Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard til avisen.

Lånedispensationer for 2018:

Odsherred: 23 millioner
Holbæk: 97 millioner
Slagelse: 101 millioner
Sorø: 10,5 millioner
Lolland: 41 millioner
Næstved: 6 millioner
Vordingborg: 36 millioner

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Nyhedsoverblik