Kommuner bruger flere hundredtusinder på cykelløb

De fire kommuner, PostNord Danmark Rundt kommer igennem de næste tre dage, har brugt mange hundredtusinde kroner. Men det er pengene værd, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er lagt op til en større folkefest, når PostNord Danmark Rundt sætter 3. etape i gang i Næstved og runder af senere på dagen i Vordingborg. Det samme gælder for enkeltstarten i Nykøbing Falster lørdag, og når 5. etape starter i Faxe søndag.

Men når der skal holdes fest, koster det penge.

- Vi har købt etapen for 310.000 kroner, og så har kommunen sat nogle penge af, fordi vi skal annoncere, vi skal have frivillige til at hjælpe, og der skal sættes afspærring op, fortæller Bjarne Malmros, kultur og fritidskonsulent i Vordingborg Kommune.

Pengene givet godt ud

I alt bruger Vordingborg Kommune 410.000 kroner på, at tredje etape af PostNord Danmark Rundt kører gennem kommunen. Men de penge er givet godt ud, mener 1. viceborgmester, Else-Marie Langballe Sørensen (SF).

quote Vi ser det som en investering

Else-Marie Langballe Sørensen (SF), 1. viceborgmester, Vordingborg Kommune

- Det er mange penge, men hvis man siger, man skal profilere sin kommune og have så meget sendetid på et godt tidspunkt, så ville man aldrig kunne få det for de penge. Så på den måde tror jeg, det i sidste ende kaster meget mere af sig, siger hun og fortsætter.

- Vi ser det som en investering. Og så vil vi gerne være med til at støtte op om alle de sportsbegivenheder og events, der er. Jeg synes, det er pengene værd, siger viceborgmesteren.

Én dag gør en forskel

Selve cykelløbet er én dag i Vordingborg Kommune. Når rytterne rammer Præstø, går turen videre mod Stege, bagefter runder de Møns Klint, og så ender de på torvet i Vordingborg.

En stor del af dagens 178,4 kilometer lange etape er i Vordingborg Kommune, og det er her etapen ender. Og det er et bevist valg, at Vordingborg er målby og ikke startby.

quote Bare det, at man har en helikopter i luften, der viser noget af området

Christian Barding, centerchef for Borger & Branding, Guldborgsund Kommune

- Vi får flere mennesker, vi får rundstrækning i byen, og vi får afslutning på løbet. Det vil sige, vi får en vinder, der bliver kåret oppe på torvet. Vi får mere opmærksomhed. Vi får mere tid, hvor de er i byen og i hele kommunen, siger Bjarne Malmros og fortsætter:

- De er ude at vende på en af de største turistattraktioner, vi har på Møns Klint. De kommer hele vejen rundt i kommunen, så på den måde får vi fortalt, hvordan vores kommune ser ud, og hvad man kan se hernede. Det er en måde at brande sig på, fastslår han.

God reklame

Lørdag er der enkeltstart i Nykøbing Falster. Den begivenhed kommer til at koste kommunen godt 400.000 kroner. Men også her mener man, at de penge er givet godt ud.

quote De kommer hele vejen rundt i kommunen, så på den måde får vi fortalt, hvordan vores kommune ser ud, og hvad man kan se hernede

Bjarne Malmros, kultur- og fritidskonsulent, Vordingborg Kommune

- Der er ekstrem stor fokus på sådan et cykelløb. Det bliver live-transmitteret i tre timer i fjernsynet. Bare det at man har en helikopter i luften, der viser noget af området for eksempel Krenkerup – på den måde er vi meget opmærksomme på at få fortalt den historie, der handler om, hvad Guldborgsund som kommune har at byde på, forklarer Christian Barding, der er centerchef for Borger & Branding i Guldborgsund Kommune.

For en måned siden blev der kørt DM i Guldborgsund Kommune. Nogle af de erfaringer, kommunen fik der, bruger den til PostNord Danmark Rundt. Det har ifølge Christian Barding skabt en god synergi og sparet kommunen for nogle penge.

Godt for turismen

Turismechefen for området er enig i, at det er god reklame for området, at en del af cykelløbet foregår her.

- Det her er en alletiders mulighed for, at de lokale kan komme ud og se noget verdensklasse cykelsport. Og så er det samtidig også en mulighed for os at vise, at cykelturisterne er rigtig velkomne i Sydkystdanmark - altså Sydsjælland og Møn, siger Martin Bender, turismechef for VisitSydsjælland-Møn 

Søndag 11.45 kører cykelrytterne fra Faxe og ud af regionen.

Det koster PostNord Danmark Rundt kommunerne:

Næstved Kommune: 125.000 kroner

Vordingborg Kommune: 410.000 kroner

Faxe Kommune: 135.000 kroner

Guldborgsund Kommune: 400.000 + interne udgifter til opsætning. Ikke gjort op.


Nyhedsoverblik