Kommune sendte opgave i udbud – og kom selv med bedste bud

Holbæk Kommune sendte driften af hjælpemiddeldepotet i udbud, men endte med selv at komme med det bedste bud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var åbenbart slet ikke nogen grund til at sende det i udbud.

For da Holbæk Kommune sendte driften af hjælpemiddeldepotet i udbud med private leverandører, viste det sig, at kommunens eget bud var det bedste.

Derfor overtager kommunen nu selv opgaven.

- Vi skal ikke sende opgaver i udbud bare for at sende dem i udbud, siger Jeppe Jakobsen, der er formand for Udvalget for Ældre og Sundhed, i en pressemeddelelse.

quote Jeg ser muligheder for, at vi derved kan give en mere koordineret og fleksibel hjælp til vores borgere

Thomas de Richelieu, chef for Aktiv Hele Livet

- Hvis markedet er bedst til at løse en opgave, giver det værdi at benytte en privat leverandør, men når kommunen kan løse opgaven billigere og med den høje kvalitet, vi ønsker, så skal opgaven naturligvis ikke udliciteres.

Hurtigere hjælp til borgeren

Hjælpemiddeldepotet står for logistikken af de hjælpemidler, som kommunen stiller til rådighed for borgerne – for eksempel kørestole, senge og badebænke.

- Det er et stort skulderklap til vores medarbejdere, at de i direkte konkurrence med de private leverandører kan løse opgaven bedst. Det glæder mig, og jeg ser muligheder for, at vi derved kan give en mere koordineret og fleksibel hjælp til vores borgere, udtaler Thomas de Richelieu, der er chef for Aktiv Hele Livet, i pressemeddelelsen.

Ved at kommunen selv varetager opgaven kan det give en mere fleksibel og hurtig hjælp til borgeren.

- I dag sender vi for eksempel vores tømrer ud for at sætte et greb op på et badeværelse og senere kommer der så en medarbejder fra hjælpemiddeldepotet med en badebænk. Nu kan tømreren have badebænken med, og derved kan vi spare ressourcer og vigtigst af alt, så skal borgeren kun forholde sig til én medarbejder, lyder det fra Thomas de Richelieu


Nyhedsoverblik