Kommune opkrævede for meget for transport af handicappede: Nu kan borgerne klage

Slagelse Kommune åbner nu op for, at borgerne kan klage, efter de blev opkrævede for meget for transport af handicappede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I flere år har Slagelse Kommune opkrævet for mange penge for transport af handicappede.

Tilbage i 2016 kom det frem, at op mod 500 personer systematisk var blevet trukket for alle udgifter til deres transport, selvom det kun var tilladt at kræve penge for benzin, olie og sprinklervæske.

Da sagen blev taget op i august 2016, valgte Slagelse Kommune at ændre praksis. Men kommunen kunne ikke afgøre med det samme, hvor mange penge der skulle betales tilbage. Lige siden har sagen ligget i dødvande.

Men onsdag aften besluttede et flertal i Slagelse Kommune, at omkring 150 borgerne, som kommunen antager kan have betalt for meget for kørselsordningen, nu får mulighed for individuelt at få vurderet sin sag.

Det oplyser Steen Olsen, formand Handicap- og Psykiatriudvalget i Slagelse Kommune, til TV ØST.

Kommunen vil derimod ikke opkræve penge fra de borgere, som kan have betalt for lidt for kørselsordningen. 

Glemte at give borgerne svar

Sagen drejer sig om en tolkning af loven omkring opkrævning af kørselspenge. I 2011 indskærpede Trafikstyrelsen, at det ikke er tilladt opkræve betaling for hele transportudgiften. 

Slagelse Rådhus
Læs også
Omdiskuteret kørepengesag i Slagelse kan blive afgjort onsdag
Slagelse Rådhus
Læs også
Omdiskuteret kørepengesag i Slagelse kan blive afgjort onsdag

Men Slagelse Kommune fortsatte fejlagtigt med at opkræve betaling for hele transportudgiften. Tvisten har dels været, om kommunen var forpligtet til at betale borgerne pengene tilbage, og dels hvor langt tilbage, der skal regnes fra.

Desuden viste det sig, at Slagelse Kommune havde glemt at give de ventende borgere svar på grund af, hvad kommunen selv kaldte en intern kommunikationsfejl.


Nyhedsoverblik