Kommune afslører socialt snyd for millioner ved hjælp af borgernes dataregister

Sorø Kommune har afsløret socialt snyd for 5,47 millioner kroner ved hjælp af dataregister over borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 2017 har 44 borgere i Sorø Kommune modtaget en ydelse uden at være fuldt berettiget til det. Det er næsten dobbelt så mange som året før.

Men nu har kommunen afsløret det sociale snyd. Det skriver Sjællandske.

Det har været muligt ved hjælp af et dataregister oprettet i 2015, som indeholder forskellige data om borgerne. På denne måde har Sorø Kommune kunne kigge 70 borgere efter i sømmene.

De fleste af sagerne drejer sig om borgere på kontanthjælp, men der er også flere sager, som drejer sig om tilskud til et barn i et kommunalt pasningstilbud.

Skal betale pengene tilbage

Sorø Kommune har efter afsløringen ifølge avisen kunne nedjustere eller helt stoppet de sociale ydelser til de borgere, der har begået socialt snyd. Der er også nogle borgere, der skal betale penge tilbage til kommunen. 

troels_lund_poulsen_digi.jpg
Læs også
Minister vil straffe socialt snyd hårdere og hurtigere
troels_lund_poulsen_digi.jpg
Læs også
Minister vil straffe socialt snyd hårdere og hurtigere

Ifølge Kenneth Damsgaard Hyde, der er chef for arbejdsmarkedsafdelingen i Sorø Kommune, vil de 5,47 millioner kroner indgå i Sorø Kommunes samlede økonomi.

- Det er med til at underbygge en positiv økonomi, fordi man bruger færre penge på et område. Hvis vi bruger færre penge på et område, så har vi flere penge at bruge på andre områder, siger Kenneth Damsgaard Hyde til avisen.


Nyhedsoverblik