Kommune advarer mod badning - afføringsbakterier fundet i badevand

Krags Brygge i Holbæk er blevet ramt af et badeforbud.

Krags Brygge er et helt nyt badeanlæg i Holbæk Havn. Men selvom det er helt nyt, er der nu badeforbud, fordi der er sygdomsbakterier i vandet.

Selvom det i sommervarmen er fristende med en dukkert, så hold dig tør, hvis du befinder dig i Holbæks midtby.

Holbæk Kommune advarer nemlig mod såkaldte fækale bakterier - altså afføringsbakterier - i vandet ved badestedet Krags Brygge.

Holbæk Kommune frygter, at der også er sygdomsfremkaldende bakterier i vandet.

Krags Brygge er i 2019 blevet oprettet som badebandsstation, og Holbæk Kommune fører tilsyn og tager prøver af vandet ved stranden.

Kloakvand i havnen

Der er tale om et område i Holbæk Havn lige ved filmtorvet – og Holbæk Kommune har tidligere meldt ud, at det er en dårlig ide at bade på stedet i perioder med megen regn, da der er risiko for overløb fra spildevandskloaken til badevandet.

Holbæk Kommune vil i de kommende dage tage flere prøver af badevandskvaliteten og henviser i ventetiden badende til Blegstrædehagen, hvor der ikke er problemer med kvaliteten af badevandet.

Der er badeforbud ved Krags Brygge (markeret med adgang forbudt tegn). Der må stadig bades ved Blegstrædehagen (markeret med svømmende person) Foto: Open Street Map © OpenStreetMap contributors - montage af TV2 ØST.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App