Kommunalforsker: -John Dyrby bør genoverveje ny udvalgsstruktur

Slagelses borgmester bør genoverveje, om det var lovligt, da byrådet nedlagde to udvalg og fratog oppositionen formandsposter, det fastslår kommunalforsker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Hvis jeg var borgmester, ville jeg genoverveje om beslutningen var lovligt.

Sådan lyder meldingen fra kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, efter der er faldet dom i en lignende sag i Randers.

Her fastslog tre dommere, at det var ulovligt, da et smalt flertal i Randers Byråd i 2015 ændrede udvalgsstrukturen og afsatte tre udvalgsformænd. 

Knud Vincents, Venstre
Læs også
Oppositionen i Slagelse på krigsstien: Vil klage over ændret udvalgsstruktur
Knud Vincents, Venstre
Læs også
Oppositionen i Slagelse på krigsstien: Vil klage over ændret udvalgsstruktur

Udvalgsformænd mistede poster

Sagen minder om den sag fra Slagelse, hvor et snævert flertal i byret i sidste uge reducerede antallet af udvalg fra ni til syv. En ændring, der medførte, at de tre oppositionspartier mistede deres udvalgsformandsposter.

- Man bør genoverveje, om den beslutning man har truffet er lovlig. For de begrundelser der har været i Slagelse er en fuldstændig parallel til det, der er foregået i Randers, siger Roger Buch.

Vil klage til Ankestyrelsen

De tre oppositionspartier i Slagelse har bebudet, at de vil klage til Ankestyrelsen over den nye udvalgsstruktur i byrådet, som de betegner som en politisk udrensning.

roger buch
Læs også
Slagelse Kommune nedlægger to udvalg: I strid med reglerne
roger buch
Læs også
Slagelse Kommune nedlægger to udvalg: I strid med reglerne

- Ifølge lovgivningen på området må man ikke ændre udvalgsstrukturen på grund af personproblemer, man må ikke ændre den, fordi man ønsker at sætte nogen uden for politisk indflydelse. Og det mener vi, er det, der meget tydeligt skinner igennem her, sagde Venstres gruppeformand Knud Vincents onsdag til TV ØST.

Sagen fra Randers er blevet fulgt med spænding i byrådet i Slagelse, fordi den kan give et fingerpeg om, hvordan en kommende klagesag vil falde ud.

Vi forsøger at indhente kommentarer fra de involverede politikere i Slagelse byråd...


Nyhedsoverblik