Kom på tur med kandidaten: - Det er ikke så mærkeligt, jeg er endt hos Enhedslisten

Mads Gudiksen har inviteret Eva Flyvholm fra Enhedslisten på en køretur gennem hendes hjemstavn til en snak om hendes baggrund og politik. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Eva Flyvholm er opvokset med en ræverød far og kunne godt se sig selv som minister for trafik. Det kom frem i TV2 ØST's nye valgprogram på fire hjul.

Eva Flyvholm er vokset op i en landsby nær Jyderup på Vestsjælland. Og hun kan takke sin far for, at hun i dag er endt som folketingskandidat for Enhedslisten.

Det kom frem under optagelserne til programmet Køretur med kandidaten, der løb af stablen fredag.

- Her plejede jeg altid at køre med min far, når vi skulle besøge min farmor og farfar. Så fløjtede han Sådan er kapitalismen, fortæller Eva Flyvholm (EL) i bilen til vært Mads Gudiksen, som sidder bag rattet. 

- Så det er ikke så mærkeligt, at jeg er endt hos Enhedslisten, afslutter hun.

På tur med alle kandidater

Under køreturen fortalte hun, hvordan hendes far har arbejdet som advokat og været ræverød. De kom også forbi hendes barndomshjem, som ligger mellem Jyderup og Ruds Vedby.

Årsagen er, at Mads Gudiksen i en række programmer tager rundt i TV2 ØST's sendeområde sammen med en folketingskandidat fra alle 13 partier. Programmerne bliver alle sendt live på TV2 ØST's Facebook-side.

Her kan folk komme med spørgsmål. Det gjorde Michael Hansen blandt andet. Han spurgte om, hvornår man ser en fra Enhedslisten på en post som minister. 

Herunder i videoen kan du høre, hvad Eva Flyvholm svarede til spørgsmålet "Hvornår ser man en fra Enhedslisten på en ministerpost?"

01:22

I løbet af programmet kan brugerne stille spørgsmål til kandidaten på Facebook. Det havde Michael Hansen gjort, som gerne ville vide, hvornår Enhedslisten indtager ministerposter.

Luk video

Men under turen, som startede fra Sorø, hvor hun i dag bor sammen med sin familie, kom spørgsmål som klima og grøn omstilling også på banen.

En bruger skrev nemlig i en kommentar, at hun længe har stemt på Enhedslisten, men nu vaklede hun mellem dem og Alternativet på grund Alternativets markante holdninger til klimaet.

- Alternativet er rigtig gode på det grønne område. Det synes jeg også, vi er i Enhedslisten. Vi samarbejder om rigtig mange ting. Jeg synes i den grad, at der er plads til to grønne partier. Også gerne flere i Folketinget, sagde Eva Flyvholm.

Du kan se hele køreturen, som blev sendt live på Facebook, her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App