Kommune udsat for tyveri: Kom og red vores koi-karper

100 koi-karper er i fare og kan afhentes kvit og frit i Rørvig. Foto: Odsherred Kommune

Odsherred Kommune skal hurtigst muligt af med omkring 100 koi-karper, efter deres pumpe blev stjålet.

Omkring 100 karpere i Rørvig i Odsherred Kommune er lige nu i store problemer. Ukendte gerningsmænd har nemlig stjålet pumpen fra den dam i Sansehaven i Rørvig, hvor de smukke fisk har hjemme.

Bassinet er i forvejen utæt, og derfor ser kommunen sig nødsaget til hurtigst muligt at få tømt bassinet, fortæller kommunen på Facebook

- Derfor må alle som kunne være interesseret i at adoptere Koi-karper, komme til Sansehaven, Rørvig, hvor det fra i dag, torsdag den 9. maj, vil være muligt at adoptere alle de karper, som man mener at kunne få plads til hjemme i sin egen havedam, skriver kommunen og understreger, at man også gerne på tage et par karper til sin nabo.

Artiklen fortsætter under billedet

Koi-karperne kan hentes fra Sansehaven i Rørvig. Foto: Odsherred Kommune

Pas på fiskene

Koi-karper kan koste mange tusinde kroner. Antallet af karper i dammen er lidt uklart, men kommunen vurderer, at der er omkring 100 karper, som fiskeglade borgere nu kan få lov at redde. Kommunenen beder dog om, at man indfanger fiskene på en skånsom måde.

- Vi vil hjertens gerne opfordre til, at man sørger for at indfange koi-karperne på en ordentlig og dyrevenlig måde, hvor fiskene ikke bliver stresset. Ligeledes vil vi hjertens gerne opfordre til, at man sørger for, at transporten mellem det nuværende bassin og fiskenes fremtidige hjem hos dig bliver gennemført på en forsvarlig og dyrevenlig måde, skriver kommunen.

Fiskene kan hentes allerede nu fra Sansehaven på Nørrevangsvej i Rørvig. Lågen til haven er normalt låst, men kommunen har ladet den stå åben, så folk kan hente fiskene. De beder dog om, at man passer på planter og stensætning ved anlægget.

Med god plads og god behandling kan koi-karper vokse sig både store flotte. Foto: Arkivfoto - Pixabay

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App