Kom i praktik som livredder: Sådan passer vi på hinanden i vandet

I juli og august demonstrerer TrygFondens LivredderPatrulje, hvordan man bedst passer på hinanden i badesæsonen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere steder på Sjælland kan børn og voksne komme i praktik som livreddere i juli og august måned.

TrygFondens Livredderpatrulje kommer nemlig ud og sætter badesikker på dagsordenen for at forebygge eventuelle drukneulykker.

Børnene får lov til at prøve livreddernes udstyr, og så kan de sammen med deres forældre tage en livreddertest. I den skal de padle på et såkaldt rescue board, bjærge en person på fra vandet og give livreddende førstehjælp.

- Vi har erfaret, at LivredderPatruljen er en god måde at få børn og deres forældre til at tale om, hvad man skal huske på, når man er i og ved vandet, siger René Højer, der er programchef for sikkerhed i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Her kommer LivredderPatruljen forbi i vores område

  • Marielyst Strand, Væggerløse, den 6. juli kl. 11-14
  • Enø Strand, Karrebæksminde, den 7. juli kl. 11-14
  • Lalandia, Rødby, den 25. juli kl. 11-14
  • Gudmindrup Strand, Højby, den 3. august kl. 11-14
  • Kabelhuset Strand, Rørvig, den 4. august kl. 11-14

Kilde: TrygFondens Kystlivredning

Forældrene kan også lære noget

LivredderPatruljen kommer forbi fem strande i vores område, og besøgene kan også være med til at dræbe myter, lyder det.

- Børnene plejer at hygge sig med aktiviteterne, og forældrene kan faktisk også lære noget. Eksempelvis at rådet om ikke at gå i vandet, lige efter man har spist, blot er en myte, og at man bør huske på, at det er langt bedre at holde øje med sine børn i vandet end at nøjes med at iagttage dem fra vandkanten, siger Anders Myrhøj, drifts- og sekretariat schef i TrygFonden Kystlivredning.

Livreddernes besøg på strandene varer godt tre en halv time, og den består også af en demonstration af en redningsaktion. Der vil også være forskellige konkurrencer. 

livreddere_fra_cng3.jpg
Læs også
Nu rykker livredderne ud på strandene
livreddere_fra_cng3.jpg
Læs også
Nu rykker livredderne ud på strandene

De fem baderåd

1. Lær at svømme

Når du kan svømme, kan du ofte redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.


2. Gå aldrig alene i vandet

Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.


3. Læs vinden og vandet

Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.


4. Lær stranden at kende

En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl, så der hurtigt bliver dybt? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.


5. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved dine badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold derfor godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.


Kilde: TrygFonden

Nyhedsoverblik