Sidste skoledag aflyst på grund af druk

Onsdagens fejring af sidste skoledag på Slagelse Gymnasium er aflyst. Rektor er træt af fulde elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Afgangseleverne på Slagelse Gymnasium er vrede, men det er rektor Lotte Büchert også. Onsdag skulle eleverne egentlig holde en traditionsrig dag med morgenmad sammen for at markere, at læseferien nu begynder. 

Men tirsdag kammede fejringen af de sidste undervisningstimer over i en grad, så rektor Lotte Büchert besluttede sig for at bryde traditionen og aflyse dagens arrangement. 

Læs også
Sidste eksamen: Laura fik huen på i dag
Læs også
Sidste eksamen: Laura fik huen på i dag

På skolens hjemmeside skriver rektor, at hun allerede i sidste uge havde gjort opmærksom på, at det ikke ville blive tolereret, hvis eleverne var fulde på skolen tirsdag, og at det ville få den konsekvens, at arrangementet i dag, onsdag, ville blive aflyst:

Talrige elever mødte [...] fulde op i skolen og flere drak i løbet af formiddagen. Det mundede ud i en festlignende situation i spisefrikvarteret, hvor elever dansede og hoppede på bordene, hvoraf et par af bordene tilmed er blevet ødelagt.

quote Alle elever vidste, at sidste skoledagsarrangementet ville blive aflyst, hvis de mødte berusede op i dag.<br /> 

Lotte Büchert, rektor, Slagelse Gymnasium

Jeg kan sagtens forstå, at mange elever er skuffede over, at deres sidste skoledags-formiddag er blevet aflyst, fordi de havde glædet sig til udklædning, borddækning, nomineringer og eksamenslotteri, men alle elever vidste som sagt, at sidste skoledagsarrangementet ville blive aflyst, hvis de mødte berusede op i dag.

Det hører sig ikke til på en skole, at man drikker sig sanseløst beruset i skoletiden. Den skolekultur ønsker jeg ikke på Slagelse Gymnasium. Vores elever forventer at blive behandlet som myndige voksne mennesker, og jeg mener bestemt, at vi behandler vores elever sådan, og netop derfor bør vi som arbejder på gymnasiet forvente det samme af vores elever, nemlig, at de opfører sig voksent og tager ansvar. Det er ikke voksne mennesker, som tager ansvar, der mødte i skole i dag og derfor besluttede jeg at aflyse sidste skoledagsarrangementet.

Eleverne fik det indtryk, at de ødelagte borde ville blive erstattet med de 50 kroner pr. mand, eleverne har indbetalt til den nu aflyste morgenmad. Det afviser rektor dog ifølge Sjællandske. 

 


Nyhedsoverblik