Konvolutten blev åbnet og i den stod det, som det danske kokketeam bestående af blandt andet kokkeassistent Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads havde drømt om.
Danmark. Danmark har vundet Bocuse d’Or – kokkenes uofficielle verdensmesterskaber.
Det er måske en lille reminder om, at hårdt arbejde også betaler sig
- Den første følelse var lettelse. Dernæst var det stolthed. Jeg er stolt af at være en del af så fantastisk et team, der leverer varen. Det er bare en stor, stor følelse, siger Christian Wellendorf til TV ØST.
Kåret som bedste assistent
I spidsen for det danske hold står Kenneth Toft-Hansen, der siden 2015 har været tilknyttet Svinkløv Badehotel. Og han havde altså Christian Wellendorf, der er udlært fra Restaurant Babette i Vordingborg med som sin assistent.
- Christian er en maskine, der gør, at vi ikke har været én kok og en assistent i køkkenet. Vi har været to kokke, siger Kenneth Toft-Hansen kort efter VM-sejren til TV 2 News.
Artiklen fortsætter under videoen...
Og det er han ikke den eneste, der synes. Christian Wellendorf tog nemlig også prisen som Best Commis Chef – bedste kokkeassistent.
- Det er noget, jeg er rigtig, rigtig glad for, siger Christian Wellendorf.
- Det er et stort skulderklap. Jeg ved ikke, om det er et tipping point, men det er i hvert fald en bekræftelse af, at man skal tro på sig selv og fortsætte med at arbejde hårdt. Det er måske en lille reminder om, at hårdt arbejde også betaler sig.
Artiklen fortsætter under billedet...
Mangler et job
Den seneste tid har det unge kokketalents job været at forberede sig til Bocuse d’Or. Og nu, hvor det er slut, så er han ret beset arbejdsløs.
- Jeg skal nok lige hvile lidt ud og trække vejret, og så må jeg se, hvad der byder til. Jeg er bosat i København i øjeblikket, men jeg drømmer også om at komme ud at rejse. Og en international konkurrence som Bocuse d’Or giver helt sikkert nogle gode muligheder, siger han.
Danmark deltog i konkurrencen med følgende menu:
Tallerkenretten ’Nature’
’Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang
Fadretten ’Winter Flora Danica’
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-’ben’, Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian
Nationalt element:
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost
Danmarks næste kandidat til Bocuse d´Or skal findes ved en stor udvælgelseskonkurrence 28. august 2019 i Bella Center Copenhagen.
Kilde: Bocuse d'Or Danmark
Nu skal sejren så fejres med det hold, som bragte Danmark hele vejen til tops. Og her har sammenholdet spillet en helt central rolle, slår Christian Wellendorf fast.
- Når man arbejder så intensivt og er sammen seks-syv dage om ugen i rigtig mange timer, så fungerer det ikke, hvis ikke man har det godt sammen. At have det godt sammen er det første skridt mod at gå op i en større enhed. Og så må man tage den derfra, siger han.
Kenneth Toft-Hansen havde ved mesterskabet valgt temaet "Flora Danica" til sine retter efter de klassiske opslagsværker om danske blomster og planter.