Kørte uden styrthjelm og blev stoppet tilfældigt: Havde kniv og pistol på sig

Politiet har fundet flere skydevåben og dolke hos en 25-årig mand fra Benløse. Han blev stoppet tilfældigt, fordi han kørte uden hjelm på sin knallert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten til lørdag kom en ung mand kørende på knallert på Filosofgangen i Sorø. Han kørte uden styrthjelm, og det fik en patruljevogn til at sætte efter ham.

Og det skulle vise sig, at det ikke kun var den manglende hjelm, den var gal med.

Da politiet fik stoppet ham, fandt de nemlig ud af, at han havde flere våben på sig. Det fortæller Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han havde en pistol adskilt i hoveddele med patroner og det hele. Og så fandt de så også en hobbykniv i jakkelommen på ham, siger han til TV ØST.

Fandt massevis af våben

Manden – 25 år og fra Benløse ved Ringsted – blev anholdt for at gå rundt med et ladt våben på offentlig vej, og i den forbindelse blev hans hjem også ransaget.

- Der blev så fundet oversavede jagtgeværer, haglpatroner, 9mm patroner og knive og dolke. Der blev fundet en del våben på bopælen, siger Henrik Karlsen.

- Så det var jo godt, han ikke havde styrthjelm på, så vi fik ham standset.

Den unge mand blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag, hvor en dommer besluttede, at han skal tilbringe de næste fire uger bag tremmer.

Politiet understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at de mange våben skulle bruges i banderelateret sammenhæng.


Nyhedsoverblik