18-årig sigtet for vanvidskørsel med 180 kilometer i timen

En 18-årig mand kørte mandag først på aftenen vanvidskørsel på Skovvejen i Jyderup. Politiet efterlyser vidner, der har set noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 18-årig mand fra Mørkøv kørte mandag først på aftenen så råddent rundt i og omkring Jyderup, at politiet nu leder efter vidner. 

Det var kl. 17.05, at en patrulje satte efter den lyse Saab på Skovvejen. Her må man køre mellem 70 og 90 km/t afhængigt af, hvor på vejen det er. Men den unge mand ræsede rundt med 180 km/t og lavede adskillige grove overtrædelser af færdselsloven.

- Han kører fuldstændig vanvittigt, blandt andet kører han den forkerte vej rundt i en rundkørsel, fortæller vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen. 

Utal af overtrædelser

Den unge mand lavede også flere hasarderede overhalinger, hvorefter han fortsatte med politiet i hælene ind i Jyderup By. Her kørte han blandt andet op på cykelstien, og han kørte ind i en kæde, flere bomme og en lysstander, før han til sidst stak af fra bilen.

Det lykkedes politiet at pågribe manden, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 om hensynsløs kørsel til fare for andre, samt altså et utal af overtrædelser af færdselsloven.

Den 18-årige var hverken påvirket af alkohol eller narkotika. 

Søger vidner

Politiet har en del af overtrædelserne på video, men vil meget gerne høre fra vidner, der kan have set noget af den vanvittige kørsel mandag ved 17-tiden.

Ingen personer kom noget til ved kørslen. 

Manden, som i forvejen var frakendt kørekortet, skal eventuelt fremstilles i grundlovsforhør tirsdag. Det vurderer politiets jurister. Ellers bliver han løsladt og siden indkaldt til retsmøde.  

Politiet kan kontaktes på 1-1-4.


Nyhedsoverblik