Køretur med kandidaten: - Det tog otte måneder, før jeg fik mine børn hjem

Lørdag var Mads Gudiksen ude at køre en tur med kristendemokraten Bruno Skibbild Christensen i programmet 'Køretur med kandidaten'. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Bruno Skibbild Christensen fik fejlagtigt tvangsfjernet sine børn for 12 år siden. I dag er sager om tvangsfjernelser en af hans politiske mærkesager.

Bruno Skibbild Christensen er meget optaget af socialpolitik og af at gøre noget for de svage i samfundet, som for eksempel udsatte børn. Han har selv kæmpet mod systemet for at få sine tvangsfjernede børn hjem igen.

Han håber nu, at han kan gøre en forskel ved at komme i Folketinget, når han stiller op for Kristendemokraterne.

- Hvad er det, du grundlæggende gerne vil være med til at forandre? spørger Mads Gudiksen sin medpassager.

- At værdierne bliver styrende for regnearkene i stedet for omvendt. Altså at de menneskelige værdier er dem, der fortæller regnearkene, hvad de skal regne ud og ikke omvendt, svarer Bruno Skibbild Christensen.

Det kom frem i valgprogrammet Køretur med kandidaten, hvor Mads Gudiksen havde inviteret Bruno Skibbild Christensen til en køretur rundt i lokalområdet, hvor han bor.

Kandidaten har førhen boet i Herning i Vestjylland. Men for et halvt år siden flyttede han til Niløse på Vestsjælland med sin lille familie, og her samlede Mads Gudiksen ham op.

- Det var tilfældigt, at vi landede i det her område, men det er slet ikke dårligt, siger Bruno Skibbild Christensen.

Han er både forfatter, historiker og foredragsholder, og så arbejder han til daglig som pædagog på Kammergave, som er et bosted for voksne med psykiske sygdomme. Her driver han sammen med beboerne et økologisk landbrug, hvor der både er køer, heste, æsler og grise.

KØRETUR MED KANDIDATEN

Under hele valgkampen vil Mads Gudiksen samle forskellige folketingskandidater op i sin bil i valgprogrammet Køretur med kandidaten. Alle 13 partier får en af deres kandidater med på en køretur, der tager udgangspunkt i kandidatens hjemstavn, arbejde eller et andet sted, der har en særlig betydning for kandidaten. Det bliver sendt direkte på TV2 ØST's Facebookside, hvor brugerne kan stille spørgsmål, og senere bliver programmet vist på TV2 ØST.

Har skrevet bog om tvangfjernelse

Grunden til, at Bruno Skibbild Christensen gik ind i politik, skyldes blandt andet en grim oplevelse, han havde for 12 år siden. Derfor kæmper han i dag for, at tvangsfjernelser sker på et oplyst grundlag, så sagerne bliver håndteret på den bedst mulige måde.

For 12 år siden fik han nemlig selv tvangsfjernet sine to børn af Herning Kommune på et fejlagtigt grundlag, da en psykolog anklagede ham for incest. Tvillingerne var dengang fire år gamle og blev placeret på et børnehjem.

Læs også På tur med kandidaten: - Jeg er sådan en, der kan sparke lidt til væggene

Han har siden skrevet bogen Far i klemme, som handler om hans kamp for at få sine børn tilbage. 

- Så jeg fortæller historien her om et grotesk forløb, der tog otte måneder, før jeg fik mine børn hjem igen. Bogen fortæller også om den smerte og den kødhakker, man kommer ind i, når man står i den situation - både som far og som barn, fortæller han og tilføjer:

- Det var meget voldsomt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bruno Skibbild Christensen har skrevet bogen 'Far i klemme', som handler om, hvordan fik tvangsfjernet sine to børn ved en fejl. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Bruno Skibbild Christensen blev aldrig sigtet dengang. Og psykologen, som havde anklaget ham, fik senere en alvorlig kritik fra Psykolognævnet.

Det betød, at psykologen ikke længere bliver brugt af offentlige myndigheder, forklarer Bruno Skibbild Christensen.

Udmelding fik ham ind i politik

Siden har han fortalt sin historie om tvangsfjernelsen som foredragsholder rundt om i landet. Han blev blandt andet inviteret til Folkemødet på Bornholm af Kristendemokraterne for at holde foredrag.

Dengang var han medlem af Alternativet, men her fik han øjnene op for det kristne parti.

- Det, at de inviterede mig ind til at fortælle min historie, var et signal om, at her er et parti med en social tankegang, og ikke for meget system, siger han.

Bogen fortæller også om den smerte og den kødhakker, man kommer ind i, når man står i den situation - både som far og som barn

Bruno Skibbild Christensen (KD), folketingskandidat

Da Socialdemokratiet og Mette Frederiksen meldte ud, at de ville have flere tvangsfjernelser, satte det for alvor skub i Bruno Skibbild Christensens politiske karriere.

- Jeg tænkte, hvor er den individuelle vurdering, og hvor er det enkelte barn i det her, når man bare siger, der skal være flere tvangsfjernelser. Og de ville også have måltal for, hvor mange børn blev tvangsfjernet, siger han og fortsætter:

- Så tænkte jeg: Det kan jeg simpelthen ikke være med til.

Dagen efter meldte han sig ind i partiet Kristendemokraterne og sagde senere ja til at blive kandidat for dem til Folketinget i Sjællands Storkreds.

- Er du imod tvangsfjernelser generelt, spørger Mads Gudiksen ham i bilen.

- Nej, slet ikke. Men det skal være de rigtige børn, der bliver tvangsfjernet. Så man skal have undersøgt det ordentligt på forhånd. Der er børn, der ikke har godt af at bo hjemme, men de skal anbringes på den rigtige måde, svarer Bruno Skibbild Christensen.

Dyrker også  musikken

Ved siden af livet som pædagog, forfatter og foredragsholder er Bruno Skibbild Christensen også musiker. Derfor havde han meget naturligt medbragt sit kæreste eje, nemlig sin guitar i bilen.

Og her spillede han nummeret 'Hungry heart', som hans store idol Bruce Springsteen har skrevet.

Undervejs spillede Bruno Skibbild Christensen Bruce Springsteens 'Hungry Heart', som du kan se i videoen her.

01:56

Under køreturen gav Bruno Skibbild Christensen et nummer på sin guitar. Du kan høre, hvordan det lød her. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Luk video

- Det er lidt svært at spille her på forsædet af en bil, lød det fra Bruno Skibbild Christensen.

- Jeg synes, det går godt, svarede Mads Gudiksen.

Du kan se hele køreturen, som blev sendt live på Facebook, her.

Programmet Køretur med kandidaten med Bruno Skibbild Christensen bliver vist mandag klokken 19.55 på TV2 ØST.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App