Knallertbande spreder frygt på gaderne i Korsør

Flere beboere i Korsør er utrygge. En gruppe unge drenge på knallerter chikanerer i sådan en grad, at beboerne nu beder kommunen om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lyden af knallerter har de seneste måneder kostet Dominique Rosenfeld Heinrichsen hendes nattesøvn.

- Jeg kan høre en masse støj, når knallerterne kører gennem gågaden, de kører ikke bare, de kører ræs, fortæller Dominique Rosenfeld Heinrichsen.

Når mørket falder på mødes en gruppe unge danske drenge og kører rundt i byen på deres knallerter. Blandt andet neden for Dominique Rosenfeld Heinrichsen og hendes families vinduer. Og det går ikke stille for sig.

quote De kører ikke bare, de kører ræs

Dominique Rosenfeld Heinrichsen, Korsør

- Min søn er fire år, han er lige begyndt at sove i sin egen seng, men han vågner og bliver ked af det og spørger, hvad det er for en larm. Så kan vi ikke få ham til at sove igen, siger Dominique Rosenfeld Heinrichsen.

Unge truer sig adgang til butikker

Men det er ikke kun nattesøvnen, de unge drenges ballade går ud over. I Rema1000 frygter medarbejdere, der arbejder sent for deres velbefindende. Butikken har nemlig haft besøg af knallertbanden.

- De har en utrolig hidsig attitude, hvor de meget gerne vil ind i butikken på deres knallerter. Som vi fornemmer det, er de omkring seks til otte personer på to knallerter, fortæller købmand Jørgen Nordtorp.

Butikken har nu fået en overfaldsalarm, men Jørgen Nordtorp frygter, at butikken må lukke, hvis urolighederne varer ved.

- Vi tænker først og fremmest på den enkelte medarbejder, hvis butikken må lukke, så er det selvfølgelig det, vi gør, slår Jørgen Nordtorp fast.

Utryghed på gaderne

quote Det er eskaleret ud over den grænse, hvor man kan kalde det drengestreger

John Dyrby Paulsen (S), byrådspolitiker i Slagelse Kommune

Jimmy Larsen arbejder som sikkerhedsvagt i Korsør, han er ofte stødt på de unge drenge, når han patruljerer på gaderne.

- Jeg lyver ikke, hvis de kører 70 – 80 kilometer i timen på cykelstien uden lys, uden hjelm og helst flere på en knallert. De tilsidesætter alle former for færdselsregler, siger Jimmy Larsen.

Flere beboere fortæller, at urolighederne har stået på i op til tre år. De har prøvet at melde det til politiet uden resultat. Nu kræver de handling fra politikerne.

- Ud fra de historier der nu kommer fra beboerne i området og fra vagterne, må man sige, at det er eskaleret ud over den grænse, hvor man kan kalde det drengestreger. Og det har det tilsyneladende været i lang tid. Set i det lys må man sige, at vi ikke har gjort nok, fortæller byrådspolitiker i Slagelse Kommune John Dyrby Paulsen (S).

John Dyrby Paulsen vil nu rejse sagen i byrådet og forhåbentligt få et samarbejde med politiet.


Nyhedsoverblik