KL’s formand glæder sig over kystsikringsaftale: Undgår langstrakte klagesager

Borgerne kan få hurtigere behandlet deres ønsker om kystsikring med en ny aftale, og det glæder kommunernes formand Martin Damm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den aftale, som regeringen og kommunerne indgik torsdag, betyder, at kommunerne fremadrettet kan behandle spørgsmål om kystsikring hurtigere. Opgaven blev førhen delt med Kystdirektoratet.  

Det er Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen, som har indgået aftalen om bedre kystsikring.

Ifølge KL’s formand Martin Damm (V) skulle den nye aftale betyde, at det bliver nemmere for sommerhusejere at lave fælles projekter, som for eksempel etablering af et dige.

- Folk skal jo stadig blive enige om at lave kollektive løsninger. Men så skulle det gerne blive nemmere at lave disse kollektive løsninger, fordi folk kun har én mulighed for at klage og så skulle der falde en afgørelse. Så man undgår gentagne klager i årevis, siger Martin Damm (V).

'Fasttrack'-model skal korte årelange sagsbehandlinger

Som en del af aftalen er der indført en såkaldt ’fasttrack’-model for klager. Ifølge Martin Damm forpligter myndigheden sig til at give én afgørelse omkring klager i en sag om kystbeskyttelse, så man undgår årelange sagsbehandlinger. 

Desuden betyder aftalen også, at det bliver nemmere for sommerhusejere, der bor ud til vandet, at sikre deres huse. Der bliver nemlig indført standardløsninger, som den enkelte sommerhusejer og kommune kan navigere efter. 

120107_oversvoemmelse_guldborg.jpg
Læs også
Aftale på plads: Kommuner får lettere ved at beskytte sig mod oversvømmelser
120107_oversvoemmelse_guldborg.jpg
Læs også
Aftale på plads: Kommuner får lettere ved at beskytte sig mod oversvømmelser

Og Martin Damm glæder sig over at aftalen er kommet i hus.

- Det er fint med denne aftale, for det er ude hos os, at borgerne bor ud til vandet. Så hvis vi kan hjælpe folk, så gør vi gerne det, siger Martin Damm, som er borgmester i Kalundborg Kommune.

Aftalen om kystsikring er kommet i stand i forbindelse med kommunernes økonomiaftale.


Nyhedsoverblik