Klokken 3-pyroman har muligvis været på spil igen

En 33-årig kvinde, der tilbage i 2012 stod bag en stribe påsatte brande i Næstved-området, har muligvis slået til igen. Denne weekend rykkede brandvæsenet ud til fire brande. Foto: Mathias Øgendal

Den såkaldte Klokken 3-pyroman kan være på spil igen. Det bekræfter politiet, der har varetægtsfængslet en 33-årig kvinde i fire uger.

En 33-årig kvinde, der tidligere har stået bag serier af brande i Næstved, har muligvis været på spil igen. Kvinden har fået tilnavnet Klokken 3-pyromanen, fordi brandene ofte bliver påsat omkring klokken 3 om natten.

Mandag blev kvinden anholdt. Hun blev varetægtsfængslet i surrogat - og indlagt på et psykiatrisk hospital. 

Kvinden er sigtet for i den forløbne weekend at have sat ild til fire biler i centrum af Næstved og for at stå bag en brand i et skur i Nørre Alslev på Falster i marts. 

Tidligere idømt behandling 

Tilbage i januar 2013 blev kvinden idømt et års behandling på et psykiatrisk hospital, efter at hun gennem flere måneder i 2012 havde sat ild til flere biler og tomme bygninger i Næstved.

Det var Retten i Næstved, der i udstedte behandlingsdommen. Senere på året satte den dengang 27-årige kvinde ild til en Blå Kors-butik i Næstved.

- Der er tale om den samme kvinde, som tidligere er dømt for det her, bekræfter Bo Von Würden, der er politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor TV2 ØST. 

Kvinden er under tilsyn af Kriminalforsorgen og en overlæge fra psykiatrisk hospital. Hun nægter sig skyldig i de nye sigtelser. 

Artiklen fortsætter under videoen.

01:05

Sådan her så det blandt andet ud ved en af brandene i 2012.

Luk video

Hører gerne fra vidner

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner i sagen. 

Natten til fredag var der klokken 00.32 brand i en bil, der holdt udenfor Havnegade 11 i Næstved. Natten til lørdag kom den første melding om brand i en bil klokken 02.59 ud for Brandtsgade 16, klokken 03.08 var den gal ved Fønixtorvet 1 og klokken 03.16 ud for HC Andersens vej 61.

- Hvis nogen har set noget mistænkeligt omkring de steder, hvor bilerne brændte, så er vi meget interesserede i at høre fra dem, siger Bo Von Würden.

Ingen forklaring på tidspunkt

Politiet undersøger nu, om kvinden står bag andre uopklarede brande i området, men det er endnu for tidligt at sige noget om.

Politiet har ingen forklaring på, hvorfor brandene bliver påsat omkring klokken tre. 

- Det er altid svært at vide, hvad der er motivet i en brandsag. Der kan være mange forskellige årsager til, at man sætter ild, og hvorfor man gør det på det tidspunkt. Som regel er det noget psykologisk, der spiller ind, siger Bo Von Würden.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App