Kirkegård plaget af tyverier: Jeg bliver ked af det

Kirkegården ved Maribo Domkirke er plaget af tyverier fra gravstederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I et hjørne af Maribo på Lolland ligger den gamle domkirke med udsigt til Søndersø, som pårørende kan nyde, når de besøger gravstederne.

Men på det seneste er stemningen på kirkegården blevet forpurret af tyverier fra gravstederne. En af dem, der har været udsat for at tyveri, er Linda Alstrøm fra Maribo. I løbet af natten har ukendte gerningsmænd nemlig stjålet blomster ved farens grav.

- Jeg bliver ked af det, jeg bliver gal, jeg bliver frustreret over, at folk kan finde på at gøre sådan noget. Det er respektløst, siger Linda Alstrøm til TV ØST og spørger?

- Hvorfor gå op på en kirkegård og stjæle blomster?

quote Jeg bliver ked af det, jeg bliver gal, jeg bliver frustreret over, at folk kan finde på at gøre sådan noget. Det er respektløst

Linda Alstrøm, Maribo

Linda Alstrøms far gik bort for et halv år siden, og lige siden har hun et par gange om ugen besøgt gravstedet for at hilse på ham og ordne hans gravsted.

Derfor kom det som et chok for hende, at der var blevet stjålet blomster for gravstedet ved Maribo Domkirke. Lyserøde nelliker, som Linda Alstrøm havde plantet i starten af april, var fjernet. Hevet op af jorden med roden.

- Jeg håber, at der er nogen med dårlig samvittighed, som ser det her og tænker: Det er nok ikke så smart. Det er noget irriterende noget for alle parter, siger hun.

Modtager flere anmeldelser

Linda Alstrøms oplevelse er ikke enestående. På kirkegården i Maribo er de plaget af en eller flere personer, der stjæler blomster fra gravstederne. 

Inden for det seneste år er kirkegårdens personale blevet kontaktet fem til seks gange af pårørende, der har fået stjålet fra gravstederne. 

- Jeg bor ikke så langt herfra, og jeg har også et par piger. Så de går også op og kigger. Nu bliver der holdt mere øje, siger Linda Alstrøm.
- Jeg bor ikke så langt herfra, og jeg har også et par piger. Så de går også op og kigger. Nu bliver der holdt mere øje, siger Linda Alstrøm. Foto: TV2 ØST
Læs også
Ødelagte gravsteder - hærværk plager Skælskør Kirkegård
Læs også
Ødelagte gravsteder - hærværk plager Skælskør Kirkegård

- Hvis vi tager nogen på fersk gerning, bliver det anmeldt på stedet, siger kirkegårdsleder Bent Rasmussen.

Linda Alstrøm håber blot, at hendes fars grav kan være i fred fremover.

- Jeg bor ikke så langt herfra, og jeg har også et par piger. Så de går også op og kigger. Nu bliver der holdt mere øje, siger hun.

Kirkegårdslederen tror, at tyverierne sker i aften- og nattetimerne, hvor personalet har fri.


Nyhedsoverblik