Kioskejer forsvarede sig med koben – knivrøver idømt psykiatrisk behandling

En 30-årig mand er blevet idømt en behandlingsdom for et røveri begået mod en kiosk i Korsør i februar sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 30-årig mand har fået en psykiatrisk behandlingsdom, efter han forsøgte at røve kiosken Spil og Vind i Korsør i februar sidste år.

Det skriver Sjællandske.

Læs også
Knivrøver slået ned med koben - nu risikerer han behandlingsdom
Læs også
Knivrøver slået ned med koben - nu risikerer han behandlingsdom

Røveren er under tilsyn af Kriminalforsorgen, som sammen med en læge kan beslutte, hvis der er behov for, at han skal indlægges.

Gik til angreb med koben

Røveriforsøget den 23. februar 2018 vakte opsigt, fordi det lykkedes ejeren af kiosken, Lars Alring, at forsvare sig, da røveren trådte ind bevæbnet med en kniv og råbte til ejeren, at han skulle give ham kassebeholdningen.

quote Jeg tog bare fat i det nærmeste, jeg havde, og så sagde jeg til ham: <em>Du kan gå ud af min butik</em>. Jeg løftede kobenet for at vise, at jeg mente det

Lars Alring, kioskejer, Spil og Vind, Korsør

På butikkens overvågningsvideo kan man se, hvordan Lars Alring i stedet for at udlevere pengene greb et koben bag disken og løftede det truende mod røveren.

- Jeg tog bare fat i det nærmeste, jeg havde, og så sagde jeg til ham: Du kan gå ud af min butik. Jeg løftede kobenet for at vise, at jeg mente det. Men så valgte han alligevel at trække kniven frem og gå til angreb, fortalte kioskejeren dengang til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Alring greb et koben bag disken, da en røver i februar kom ind i hans kiosk. Kioskejeren slog røveren bevidstløs og blev efterfølgende sigtet for vold. Sigtelsen blev efterfølgende frafaldet.
Lars Alring greb et koben bag disken, da en røver i februar kom ind i hans kiosk. Kioskejeren slog røveren bevidstløs og blev efterfølgende sigtet for vold. Sigtelsen blev efterfølgende frafaldet. Foto: Jacob Bagge

Lars Alring slog først røveren på armen for at få ham til at smide kniven, men da det ikke var nok, udviklede det sig til håndgemæng.

- Det var ligesom bare for at true ham ud af min butik. Det kunne jeg jo ikke gøre verbalt. Men hvis jeg ikke havde haft kobenet, var jeg nok gået på ham med de bare næver, fortalte han.

Modtog dommen

Den dengang 29-årige røver blev slået bevidstløs af kampen med Lars Alring og kobenet, men vågnede kort tid efter og vaklede ud af butikken. Derhjemme tilkaldte han en ambulance, og så kom politiet også på visit.

Manden blev anholdt og erkendte røveriforsøget – og han har altså nu fået sin dom, som han ifølge Sjællandske valgte at modtage.

kioskejer_frikendt.jpg
Læs også
Røver og kioskejer mødtes: - Vi har givet håndslag, og han har sagt undskyld
kioskejer_frikendt.jpg
Læs også
Røver og kioskejer mødtes: - Vi har givet håndslag, og han har sagt undskyld

Efter røveriforsøget blev kioskejer Lars Alring også sigtet i sagen, fordi han var gået til angreb med kobenet. Men efter en måned besluttede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at frafalde sigtelsen, fordi han havde handlet i nødværge.


Nyhedsoverblik