Kenni vil løbe fra Grenen til Gedser på en uge

Foto: Kenni Barkoz

Fra Skagen til Gedser - mere end 500 kilometer. Så langt løber Kenni Barkoz lige nu - udelukkende for at gøre opmærksom på smukke Guldkantsdanmark.

Lige nu er Kenni Barkoz på vej til Lolland. Løbende. Lige nu befinder han sig i Tommerup på Fyn, og i aften er målet at nå færgen til Langelande.

- Jylland har været slem med bakker, men jeg er på Fyn nu, så jeg er ved at have dem lagt bag mig. Jeg glæder mig til at komme til glade Lolland, siger Kenni Barkoz.

Målet er at ramme Gedser senest søndag. Så har han løbet ruten fra Skagen til Gedser på en uge.

Skal løbe mere end 500 kilometer i alt

Normalt kan Kenni Barkoz løbe et Marathon på tre timer og tyve minutter, men nu løber han langsommere, fordi han tilpasser tempoet til den lange rute.

- Jeg har 500 kilometer i alt, så der skal være brændstof hele vejen. Ruten kommer nok op på 510 kilometer, fordi jeg har være nødsaget til at løbe ind på shelterpladser, og det er en afstikker fra en direkte rute, siger Kenni Barkoz.

Fredag middag har Kenni Barkoz rundet de 310 kilometer. Han startede løbeturen mandag morgen på Grenen. Planen var, at han ville løbe Fyn på én dag og over Lolland på én dag. Men da han vågnede i Skanderborg torsdag morgen, var hans ankel noget hævet.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det er en stille dag i dag med kun 42 kilometer, siger Kenni Barkoz. Foto: Privat foto

- Det er en stille dag i dag (fredag, red.) med kun 42 kilometer. Jeg har jo løbet omkring de 80 kilometer hver dag ellers, siger Kenni Barkoz.

Han håber, at han kan tage Lolland på én gang – det vil sige 89 kilometer.

Vil gøre opmærksom på det smukke landskab

Normalt er Kenni Barkoz ansvarlig for at afvikle forskellige løb i Guldborgsund og Lolland. Han har blandt andet holdt Middelalder Marathon og arrangeret Marathon på forskellige ruter i Guldborgsund.

Men det er først gang, han løber hele vejen fra Grenen til Gedser.

- Det er udelukkende for at gøre opmærksom på vores smukke Guldkantsdanmark. Vi har et rigtig smukt landskab. Der er folk, der betaler flere tusinder for at komme til udlandet og løbe, og her har vi 500 kilometer i Danmark, hvor man får set det hele, siger Kenni Barkoz.

Artiklen fortsætter under billedet.

Udsigten fra Midtjylland. Foto: Privat foto

- Jeg løb forbi Den tilsandede kirke, jeg har set Grenen og nogle af kirkerne og bunkerne. Skanderborg er utrolig smuk, Frederikshavn er flot. De jyske heder. Jeg løb forbi Råbjerg Mile – jeg var tre kilometer fra den og overvejede at løbe derhen forbi.

Møder sjove mennesker på vejen

Men det er ikke kun den smukke natur, det brogede landskab og de flotte attraktioner, der gør indtryk. Kenni Barkoz møder også en masse sjove mennesker undervejs på de forskellige shelters, han har sovet på.

- Der var en ældre herre, der havde taget cyklen fra København, som ville cykle til Grenen. Da jeg fortalte min historie, sagde han, at han også selv var lidt småtosset. Men hvad mener han med småtosset – det forstår jeg ikke, griner Kenni Barkoz. Der er sikkert en masse, der tænker hvad faen har han gang i?

- Men hvorfor ikke? Det er en prøvelse, og det er absolut det værd. 

Har planlagt turen i to år

Der er ikke tale om impulsiv løbetur, hvor Kenni Barkoz bare er løbet ud i det blå. Han har brugt lang tid på at lave ruten med Google Maps og fundet shelters og campingpladser på Naturstyrelsens hjemmeside.

- Jeg har brugt to år mentalt på at forberede mig, så godt som jeg nu kan. Det er ukendt territorium, og man aner ikke, hvordan man reagerer fysisk eller psykisk. Jeg har trænet meget. Både styrketræning og daglige løbeture, siger Kenni Barkoz.

- Jeg har i gennemsnit løbet lidt over 100 kilometer om ugen det sidste halve år.

Savner familien

Det er ikke ukendt for Kenni Barkoz at løbe lange og hårde ruter.

- Jeg har prøvet det før. Jeg har løbet en del ultraløb (lange distancer, red) og kender mig selv, når det gør ondt og ved, at det ikke er noget, jeg dør af eller går i stykker af. Det er bare at klø på.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Privat foto

Også er der det, der gør mere ondt end den fysiske smerte – også selvom man ”kun” har været væk i en uge.

- Jeg har en dejlig familie, en kone og tre børn, som jeg er dårlig til at være væk fra. Savn gør meget mere ondt end en hævet ankel. Det er helt sikkert, siger Kenni Berkoz.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App