Kendt rapper fejrer Dannebrog: - Jeg er taknemmelig for at bo i Danmark

I Vordingborg trodser man regn- og tordenvejret for at fejre Dannebrogs 800-års fødselsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er lagt op til byfest i Vordingborg, når Kronprinseparret blandt andet lægger vejen forbi.

For i dag er det 800 år siden, at Dannebrog ifølge fortællingen faldt ned fra himlen i Estland, og hjalp de danske kristne til en sejr over de hedenske estere. En begivenhed, der bliver fejret landet over – og i særdeleshed i Vordingborg.

Det var nemlig herfra Kong Valdemar regerede, da han drog til Estland. Og hvor han kom hjem med det, der kaldes Dannebrog.

Læs også
Dannebrog fylder 800 år – Kronprinseparret besøger regionen
Læs også
Dannebrog fylder 800 år – Kronprinseparret besøger regionen

Selvom vejrguderne ikke har været med Dannebrog indtil videre, så fortsætter fejringen i Vordingborg. Her gæster rapperen Per Vers, som freestylede om Dannebrog og Danmark.

- Mit forhold til Dannebrog er baseret på, at jeg ikke er stolt af at bo i Danmark. For det kan jeg ikke selv gøre for. Jeg er taknemmelig for at bo i Danmark, siger Per Vers til TV2 ØST.

quote Noget, som i hvert fald er meget dansk er, at man med vold og magt skal fejre alle former for jubilæer. Og når der ligefrem er to nuller på, så skal det da gå helt amok

Per Vers, rapper

- Så på den måde er flaget jo det tydeligste eksempel på den taknemmelighed, jeg føler for at være født i et af de heldigste og mest stabile steder på jordkloden.

Hvad er dansk?

Udover at være taknemmelig får det også rapperen til at tænke over, hvad der egentlig er dansk.

- Vi er altid oppe og skændes om, hvad der er dansk. Som regel er det, at man peger på nogen og siger, det, som jeg synes, det er mega dansk. Det, som du synes, er udansk. Noget, som i hvert fald er meget dansk er, at man med vold og magt skal fejre alle former for jubilæer. Og når der ligefrem er to nuller på, så skal det da gå helt amok, lyder det fra Per Vers.

F-16 Dannebrog
Læs også
F16-fly malet som Dannebrog flyver hen over regionen
F-16 Dannebrog
Læs også
F16-fly malet som Dannebrog flyver hen over regionen

Fejringen af Dannebrog fortsætter indtil klokken 20 lørdag aften. Her vil Kronprinseparret deltage og i den forbindelse vil arkæologer fra Danmarks Borgcenter afslører et ganske særligt flag. For i samarbejde med Estlands historiske museum i Tallinn har de skabt en ny udgave af Dannebrog, som man forestiller sig, at det må have set ud i 1219.

Under Kronprinsparrets besøg vil det også blive afsløret, hvad arkæologer fra Danmarks Borgcenter i samarbejde med Estlands historiske museum i Tallinn har arbejdet på i mere end et år: En ny udgave af Dannebrog, som man forestiller sig, at det må have set ud i 1219.

Nyhedsoverblik