Kendt DF'er forlader politik - skal være far

Fra næste år stopper Jeppe Klenitz-Jakobsen i politik for at få mere tid til familien. Han skal nemlig være far.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til nytår er det slut.

Den kendte lokalpoliker Jeppe Klenitz-Jakobsen (DF) har valgt at stoppe den politiske karriere, da livet har taget en drejning. Ganske vist en god en af slagsen.

Det skriver han fredag på Twitter.

- Det gør jeg, fordi jeg har fået den glædelige nyhed, at jeg skal være far, siger han til TV2 ØST.

quote Selvom politik altid har været et stort fokus i mit liv, så er der altid en ting, der har stået højere – det er drømmen og ønsket om at blive far

Jeppe Klenitz-Jakobsen (DF), kommunalbestyrelsesmedlem, Holbæk

Dermed vinker det 31-årige medlem af Dansk Folkeparti farvel til en lang politisk karriere. Han har både bedrevet kommunalpolitik i Kalundborg, regionalpolitik som regionsrådsmedlem i Region Sjælland og ikke mindst landspolitik inde på Christiansborg.

Senest har han siddet med ved bordet i kommunalbestyrelsen i Holbæk. Men fra næste år er tiden som lokalpolitiker forbi.

- Selvom politik altid har været et stort fokus i mit liv, så er der altid en ting, der har stået højere – det er drømmen og ønsket om at blive far, siger Jeppe Klenitz-Jakobsen.

Venter barn til maj

Til maj venter han sammen med sin kone barn. Parret bor i en landejendom i Mørkøv.

Og siden parret fandt ud af, at de skulle være forældre, har Jeppe Klenitz-Jakobsen brugt tiden på at gøre sig mange tanker om det at være en god far.

quote I sidste ende var dét valg sådan set meget nemt, fordi mine børns barndom, den får man én chance for at være i. Politik kan man altid vende tilbage til

Jeppe Klenitz-Jakobsen (DF), kommunalbestyrelsesmedlem, Holbæk

- De idéer og idealer, som jeg har om forældreskabet, ser jeg ikke mulige at udfolde, hvis jeg også skal være politiker på samme tid, siger han.

Jeppe Klenitz-Jakobsen har høje ambitioner som politiker. Og det mener han ikke kan forenes med et liv med søvnløse nætter, sutteflasker og bleskift, og hvad der ellers følger med helt små børn.

- I hvert fald ikke, når man vil være politiker på den måde, jeg vil, og vil være far på den måde, jeg vil. Jeg er ikke villig til at gå på kompromis. Så må man træffe et valg. I sidste ende var dét valg sådan set meget nemt, fordi mine børns barndom, den får man én chance for at være i. Politik kan man altid vende tilbage til, siger han.

Fik fire år i Folketinget

Jeppe Klenitz-Jacobsen blev valgt ind i Folketinget i 2015.

Her har han blandt siddet i Folketingets Sundhedsudvalg, hvor han har arbejdet for børns ret til at modtage den dyre medicin Spinraza. Et lægemiddel, som børn med muskelsvind kunne få gavn af, men som af Medicinrådet bliver kaldt for dyrt og ikke at have en tilstrækkelig dokumenteret virkning.

Mathias Agersø Nielsen
Læs også
Banebrydende medicin kan hjælpe niårige Mathias - men familie får nej
Mathias Agersø Nielsen
Læs også
Banebrydende medicin kan hjælpe niårige Mathias - men familie får nej

Ved dette års folketingsvalg fik Dansk Folkeparti dog en ordentlig vælgerlussing. Det betød, at partiets mandater blev mere end halveret. Dermed røg Jeppe Klenitz-Jakobsen ud sammen med flere andre kendte DF-profiler.  

Han har dog mange gode minder med sig fra sin tid på Christiansborg.

- Jeg tager rigtig mange store oplevelser med. Dels personlige oplevelser, man får ved at være i politik. På det personlige plan var det stort for mig at få en invitation af Dronningen til aftenselskab, siger han.

farvel_til_df-medlemmer.jpg
Læs også
Det nye folketing:
Her er dem, vi siger vi farvel til
farvel_til_df-medlemmer.jpg
Læs også
Det nye folketing:
Her er dem, vi siger vi farvel til

Siden 2017 har Jeppe Klenitz-Jakobsen siddet i kommunalbestyrelsen i Holbæk. Her har han haft en formandspost for Udvalget for Ældre og Sundhed.

quote Jeg synes faktisk, at når jeg kigger tilbage, har jeg udrettet noget i politik

Jeppe Klenitz-Jakobsen (DF), kommunalbestyrelsesmedlem, Holbæk

- Jeg overtog ældreområdet for to år siden i Holbæk, og jeg synes, jeg afleverer det i væsentligt bedre stand end det, jeg overtog. På Christiansborg har jeg været med til at skubbe tingene i en retning, som gør, at der kommer flere uddannelser i vores del af regionen. Jeg har været med til at sikre, at nogle børn fik noget medicin, som de ellers ikke havde fået og har fået en chance i livet, siger han og tilføjer:

- Jeg synes faktisk, at når jeg kigger tilbage, så har jeg udrettet noget i politik.  

Muskelsvind - William
Læs også
Syge brødre får endelig dyr medicin: Det er helt uvirkeligt
Muskelsvind - William
Læs også
Syge brødre får endelig dyr medicin: Det er helt uvirkeligt

Kollega: - Et stort tab for Holbækegnen

Jeppe Klenitz-Jakobsen offentliggjorde sin beslutning tidligere i dag, fredag, på Twitter i forbindelse med en artikel i Sjællandske.

Siden har flere politikere delt deres reaktioner på nyheden på Twitter. Blandt andet skriver den nuværende Boligminister Kaare Dybvad (S) sådan her i et opslag:

- Kære Jeppe. Det er jeg ked af at høre, men forstår selvfølgelig din prioritering. Et stort tab for Holbækegnen og kommunalbestyrelsen. Stor respekt for din indsats og tak for godt samarbejde. Håber du kommer tilbage en dag, skriver Kaare Dybvad.

Også Rasmus Jarlov fra det Konservative Folkeparti har kommenteret nyheden.

- Tillykke. Og stor tak for din store indsats for fædrelandet, skriver Rasmus Jarlov.

Startet på nyt studie

I sommer startede Jeppe Klenitz-Jakobsen på et nyt studie, hvor han læser til pædagog. Og nu glæder han sig bare til at kunne tage hul på en ny rolle som far til foråret.

Nu hvor du skal til at have børn og stifte familie, tænker du så, at det er et endeligt farvel til politik?

- Jeg tror, jeg er alt for samfundsengageret til at kunne sige, at jeg aldrig skal beskæftige mig med politik igen. Men det er først, når jeg kan forsvare det over for min familie, siger han.


Nyhedsoverblik