Ken cykler tre gange op ad Alpe d'Huez - bare på Lolland

Ken Larsen fra Lolland har sat sig et mål. Han vil bestige 3.000 højdemeter på sin cykel - vel at mærke på Lolland, hvor det ikke vrimler med bjerge.

Tour de France er over os, og det får cykelfeberen til at stige hos mange.

Ken Larsen fra Lolland elsker at cykle, og han har givet sig selv en helt særlig udfordring. Han vil tilbagelægge 3.000 højdemeter. Men hvad gør man, når det ikke ligefrem vrimler med bjerge på Sydhavsøerne?

Det er jo heldigt, det er noget af det smukkeste landskab, vi har på Lolland

Ken Larsen

Jo, man planlægger en rute med 66 omgange i det mest bakkede område, man kan finde i et ellers fladt landskab, hvor det højeste punkt ligger 31,79 meter over havets overflade. Ruten bugter sig seks kilometer gennem Ravnsby Bakker.

- Jeg er jo lollik, så det er her, det skal være. Det er jo heldigt, det er noget af det smukkeste landskab, vi har på Lolland. Vi har Dodekalitten, som jeg får fornøjelsen af at se 66 gange, og hvis ikke man kan blive motiveret af at se det, så ved jeg ikke hvad, man kan blive motiveret af, siger 49-årige Ken Larsen om ruten.

Onsdag eftermiddag trillede han så ud på jagten efter højdemeterne. Til sammenligning bestiger cykelrytterne i Tour de France 1.135 højdemeter, når de cykler op ad Alpe d'Huez i de franske alper, så de 3.000 højdemeter svarer på det nærmeste til at bevæge sig op ad bjerget 2,6 gange - minus et par stigningsprocenter eller to i processen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er denne rute, der skal tilbagelægges mange gange, før Ken Larsen når 3000 højdemeter. Foto: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Kuperet terræn

Livets landevejen har ikke altid været snorlige for Ken Larsen.

- Jeg var jo teenager i et par årtier. Jeg festede meget og kunne godt lide at drikke mere end gennemsnittet. Så i perioder levede jeg et hårdt liv, fortæller han.

Jeg kunne ikke cykle. Jeg kunne dårligt nok cykle til arbejde, uden at jeg fik voldsomme smerter

Ken Larsen

Men for ni år siden besluttede han sig for, at det skulle være slut. Helt slut. Derfor har han ikke rørt alkohol siden da.

Men komplikationerne stopper ikke ved flasken for Ken Larsen. For syv år siden fik han pludselige smerter i nakken. Tre nakkehvirvler var faldet sammen, og nerverne lå i klemme.

- Jeg kunne ikke cykle. Jeg kunne dårligt nok cykle til arbejde, uden at jeg fik voldsomme smerter, fortæller han om smerterne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ken Larsen var igennem to nakkeoperationer og en plade i nakken, før han igen kunne trille ud på landevejen. Foto: Privatfoto - Ken Larsen

Der skulle to nakkeoperationer og en metalplade i nakken til, før Ken Larsen igen kunne klikke skoene i pedalerne.

- Da jeg så lige pludselig kunne cykle igen, så wow, nu skal jeg nyde det, lyder det om tiden efter operationerne.

Afløb i sporten

Ken Larsen er ikke bleg for at kalde sig selv for sportsidiot. Det er den helt store passion - dét og så rockmusik. Og så har det hjulpet ham til at få afløb, efter der blev skruet ned for festerne.

- Man får lukket noget damp ud, når man fester. Det lukker jeg så ud nu ved at dyrke lidt ekstremsport, lyder det.

Derfor har han også sat sig selv flere mål – eller udfordringer – de seneste år. I år vil han tilbagelægge 4000 kilometer på jernhesten, inden juli er omme og, nå ja, så er der de 3000 højdemeter på Lolland, som næste år kan være endnu hårdere.

For fire år siden var det 1000 højdemeter, sidste år var det 2000, i år er det 3000. Så skal man jo ikke være Einstein for at regne ud, hvad det næste bliver

Ken Larsen

- For fire år siden var det 1000 højdemeter, sidste år var det 2000, i år er det 3000. Så skal man jo ikke være Einstein for at regne ud, hvad det næste bliver, siger cykelentusiasten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Næsten 27 timer og 70 omgange på ruten efter Ken Larsen trillede ud i går, er han nu nået 3000 højdemeter. Foto: TV2 ØST

Ken Larsen begyndte sit ridt i går, tirsdag, klokken 15. 

Han har holdt kæden stram og næsen i sporet, og her til aften – kort før klokken 18 – passerede han så det gyldne tal. 70 runder på ruten af seks kilometer måtte der til. Det løber op i mere end 400 kilometer på cyklen - og altså målet om 3.000 højdemeter.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App