Kat skudt i villakvarter

Mette Luise Larsen fra Arnakke ved Vipperød måtte tirsdag eftermiddag sige farvel til sin kat Fiona, efter den var blevet skudt nær hjertet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Katten Fiona døde på Holbæk Dyrehospital tirsdag eftermiddag. Den var blevet skudt med et luftgevær, og haglet ramte nær hjertet. Derfor var Fionas ejer, Mette Luise Larsen, tirsdag ved tasterne for at opfordre sine medborgere i den lille by Arnakke ved Vipperød til at holde deres katte indendørs.

Hun skrev på Facebook, at hendes kat var blevet skudt i nærheden af Arnakkegårds Allé og opfordrede alle til at holde deres katte indendørs. 

Jeg synes ikke, det er i orden, at man skyder katte i et villakvarter, siger hun til TV ØST

Mette Luise Larsen ved ikke, hvem der har gjort det, og hvorfor de har gjort det, men hun har ikke meget til overs for dem.

- Det er for sindssygt. Jeg synes ikke, det er i orden, at man skyder katte i et villakvarter - eller nogle andre steder for den sags skyld, siger hun til TV ØST.

Døde på dyrehospitalet

Mette Luise Larsen havde lukket katten ud omkring klokken 14 tirsdag, og 10 minutter efter kom katten tilbage. Efter den var trådt ind ad kattelemmen faldt den sammen på gulvet med vejrtrækningsproblemer.

Hun var en lille sky kat, så jeg kan ikke tro, at hun har opsøgt nogen, siger Mette Luise Larsen

Hun troede først, at den havde slugt noget, men da den blev mere afkræftet, fik hun katten kørt til Holbæk Dyrehospital.

Det var svært at se blodet fra venstre skulder, hvor Fiona blev ramt, men på hospitalet kunne de via et røntgenbillede konstatere, at katten var blevet skudt og haglet sad nær hjertet.

Mette Luise Larsen bad dem redde hendes kat, men 10-15 minutter efter måtte dyrlægen konstatere, at Fiona var død efter at være forblødt.

Anmeldt til politiet

- Jeg kunne ikke forholde mig til det. Jeg troede ikke, det kunne forekomme i vores samfund, at man bare skyder en kat. Jeg er virkelig rystet over det, siger hun.

Loven siger, at man kun har lov til at skyde katte, hvis de angriber og er til fare for andre dyr eller personer. Det er ikke som før i tiden, hvor man måtte skyde en kat, hvis den strejfede rundt på ens ejendom - det er ulovligt nu. Mette Luise Larsen kan ikke forestille sig, at det har været tilfældet med Fiona.

- Hun var en lille sky kat, så jeg kan ikke tro, at hun har opsøgt nogen, siger Mette Luise Larsen.

Episoden er anmeldt til politiet, som har overdraget sagen videre til dyreværnet. Mette Luise Larsen har kun tilbage at sige til folk i nærheden af Arnakke, de skal være opmærksomme på deres katte. 

 

Mette Luise Larsen slog dette opslag op på Facebook-gruppen 'Vipperød', da hendes kat Fiona blev skudt og døde tirsdag. Screenshot fra Facebook.
Mette Luise Larsen slog dette opslag op på Facebook-gruppen 'Vipperød', da hendes kat Fiona blev skudt og døde tirsdag. Screenshot fra Facebook.

 


Nyhedsoverblik