Kalundborg Rocker i medvind – håber på overskud i år

Vejret har meget at sige, når det kommer til festivalers succes. Derfor håber festivallederen, at vejret viser sig fra sin pæne side i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg Rocker er i fuld gang – og går forrygende godt.

Allerede i forsalget havde festivalen solgt 12 procent flere billetter end sidste år, og også på selve pladsen blev der i går solgt godt med billetter.

Alt i alt var der mere end 7000 mennesker på pladsen til god stemning og musik fredag aften, da festivalen blev skudt igang.

Kulde og blæst betød stort underskud

Det må i den grad ses som en succesfuld aften, for sommerens ustadige vejr kunne sagtens have afspejlet sig i antallet af gæster. 

- Vi er totalt afhængige af vejret, for pladsen ligger lige ned til vandet, og her kan være hundekoldt, fortæller festivalleder Johnny Elmelund.

Det var også lige netop vejret, der sidste år betød, at festivalen sluttede med et underskud på 100.000 kroner.

- Det var 12 grader, blæste og var hundekoldt – og publikum stod her i store vinterjakker.

Sol og 20 grader

I år er vejrguderne dog mere venligt stemte.

- Vi havde en fantastisk dag i går. Havet var stille, der var sol, 20 grader og ingen vind. Det var helt fantastisk. Her til formiddag har det regnet lidt, og det kan gøre os lidt vi nervøse. For kommer folk så og spiser ved vores madboder? Det er sådan noget, der kan betyde meget, siger Johnny Elmelund.

Bag festivalen står tre lokale idrætsforeninger, KGB (Kalundborg Gymnastik og boldklub), OLD SBI (Støtteforening for Svebølle boldklub) og Kalundborg Badminton.

- Vi er 500 frivillige i fuld sving. Det er efterhånden blevet en tradition for nogle, og der er faste teams i nogle af vores boder, fortæller Johnny Elmelund, der håber, at årets festival kommer til at give overskud. 

Kalundborg Rocker bliver holdt ved Gisseløre, et græsareal lige ned til vandet lidt uden for selve Kalundborg by. 


Nyhedsoverblik