Kalundborg må undvære varmt vand

Foto: TV ØST

Kalundborg skal klare sig uden varmt vand i 56 timer. Det skyldes renovering af Kalundborg Forsynings rør.

Der bliver lukket for det varme vand, sådan helt bogstaveligt talt. I Kalundborg vil borgerne nemlig være uden varmt vand i både haner og radiatorer fra den 30. juli klokken 20.00 til 2. august klokken 02.00. Det skriver Kalundborg Forsyning i en pressemeddelelse. 

Det er gamle og nedslidte rør, samt flere ventiler, der skal skiftes, og det medfører forsyningsselskabets største lukning nogensinde. De lover dog at arbejde så hurtigt som muligt.

- Vi gør arbejdet så hurtigt, som vi kan, siger projektleder Kenneth Aagaard i en pressemeddelelse.

Rørene er udtjente

Det er renovering af rørene, der er årsagen til, at vandet må lukkes. Det er den såkaldte centrale transmissionsledning fra Asnæsværket, der skal skrues på. Denne transmissionsledning leder varmt vand fra Asnæsværket til Kalundborg Forsyning og så videre til kunderne.

Vi gør arbejdet så hurtigt, som vi kan

Kenneth Aagaard, projektleder, Kalundborg Forsyning 

Overordnet er reparationerne en del af en større reparationsplan, der efterhånden er blevet tiltrængt. Derfor skal der også repareres tre forskellige steder på ledningen både over og under jorden.

- Undersøgelser har vist, at de gamle rør og flere store ventiler fra begyndelsen af 1980’erne er udtjente. Der sker tæring, og alarmer registrerer ofte fugt, siger projektleder Esben Fløytrup i pressemeddelelsen.

Det er især fugt, der er udfordringen, som i sidste ende kan tære hul på rørene. Det er heldigvis ikke sket endnu, men derfor er en større reparationsrunde som denne nødvendig.

- Det er heldigvis ikke sket endnu, men alarmer viser, at det er tid nu, hvis vi vil undgå akutte situationer med brud på ledningen, siger Kenneth Aagaard i pressemeddelelsen.

Til trods for, at der lukkes for det varme vand, vil det stadig være muligt at få et bad. Kalundborg Hallerne og Årby Fritidscenter vil i de dage, der er lukket for det varme vand, tilbyde gratis bad til alle.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App