Kalundborg klar til krydstogtskibe

Fredag ankommer et krydstogtskib med 1400 turister til Kalundborg Havn. Det er det første af seks skibe hen over sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der ligger et stort arbejde bag, når det engelske krydstogtskib Thomson Celebration fredag ankommer til Kalundborg. Forud ligger et års forberedelse.

- Selvom vi har en drejebog, og vi godt ved, hvad vi skal, så skal det hele lige startes op igen. Så der har været en del at se til, siger Liselotte Rørup, der er cruise- og marketingsmanager på Kalundborg Havn.

10.000 turister på besøg

Skibet er det første af seks, der ankommer til Kalundborg i løbet af sommeren. I alt bliver 10.000 turister og besætningsmedlemmer sejlet til byen.

quote Det er altid en fornøjelse, når de sejler ind i fjorden.

Liselotte Rørup, Kalundborg Havn

- Det er altid en fornøjelse, når de sejler ind i fjorden, og man kan se, at nu kommer de, siger Liselotte Rørup.

De mange krydstogtsturister er noget, der skaber stor glæde i byen. De seneste to år er der nemlig kun et enkelt krydstogtskib, der har smidt ankeret i havnen i Kalundborg.

- Det er da ikke særlig sjovt. Det er da øv at stå på messer og snakke med kolleger, som siger, at de har så mange aftaler, når vi ikke har nogen, siger Liselotte Rørup.

Gang i gaderne

Turisterne betyder også mere liv og højere omsætning hos byens erhvervsdrivende.

Hanne Mølsmark ejer caféen og brugskunstbutikken Fionas Verden.

quote Der bliver handlet meget mere. De lokale er også i fest- og feriestemning, når der kommer sådan en flok turister til byen

Hanne Mølsmark, butiksejer.

- Der bliver handlet meget mere. De lokale er også i fest- og feriestemning, når der kommer sådan en flok turister til byen, siger Hanne Mølsmark.

På Kalundborg Museum er forventer de, at omkring 300 af turisterne kommer på besøg.

- Vi vil gerne give de her oplevelser, som hele kulturhistorien i Kalundborg kan give folk. Det er et stort plus for os at komme ud til sådan et internationalt publikum, siger Marin Borring Olsen, der er daglig leder på Kalundborg Museum.


Nyhedsoverblik