Kæresten døde for under en måned siden: Nu står Pia til at blive smidt ud

Det er ikke engang en måned siden, Pia Dantoft fra Regstrup blev enke. Nu bliver hun smidt ud af sin lejlighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På en måned har Pia Dantoft fra Regstrup nær Holbæk mistet både sit livs kærlighed og sin bopæl.

Indtil for en måned siden boede Pia Dantoft med sin kæreste og deres 16-årige søn i en lejlighed.

Men da kæresten pludseligt døde af en blodprop i hjernen, ændrede Pias liv sig.

Selv om parret har tre børn sammen og har været sammen i 26 år, får det nu stor betydning for Pia Dantoft, at de to ikke var gift, da han døde.

Står ikke på lejekontrakten

quote Jeg synes, at man som udlejer bør have noget medmenneskelighed

Pia Dantoft

For to år siden blev parret skilt, og de flyttede hver til sit. Derfor flyttede kæresten alene ind i lejligheden i Regstrup.

Bruddet var dog ikke langvarigt, og for halvandet år siden flyttede Pia så ind i lejligheden.

Problemet er nu, at Pias navn ikke står på lejekontrakten, og at hun ikke har boet der længe nok, til at have krav på at blive boende i lejligheden.

Samtidig har Pia, der er på kontanthjælp, ikke råd til at betale et nyt indskud, ligesom pengene heller ikke rækker til huslejen.

Som en bowlingkugle i maven

Oven i sorgen over at have mistet sin kæreste, står Pia Dantoft nu også til at blive smidt ud af den lejlighed, der har været hendes hjem det sidste halvandet år. Det fik hun at vide i et brev fra udlejeren.

- Det er som at få en bowlinkugle lige i maven. Jeg blev ret chokeret, da jeg læste opsigelsen. Det havde jeg simpelthen ikke forestillet mig, siger hun.

quote Nu er udgangspunktet jo, at man selv har ansvaret for at løse sin boligsituation

Gorm Hjelm Andersen, arbejdsmarkedschef, Holbæk Kommune

Ansvar for egen boligsituation

Holbæk Kommune er gået ind i sagen, og de er ved at undersøge, hvad de kan gøre for Pia Dantoft. Kommunens arbejdsmarkedschef, Gorm Hjelm Andersen, vil dog ikke fortælle, hvilke løsningmuligheder man konkret overvejer.

- Jeg er bekendt med, at der her er en borger, som mangler tag over hovedet. Nu er udgangspunktet jo, at man selv har ansvaret for at løse sin boligsituation, men man kan jo komme ud for, at en eller anden pludselig uforudset hændelse gør, at man pludselig mangler tag over hovedet. Så kan man rette henvendelse til kommunen og spørge, om vi kan hjælpe med noget, og det kan vi i mange tilfælde, siger han.

Men kommunen har ikke fundet en løsning inden i dag, hvor Pia Dantofts opsigelse gælder fra. Derfor savner hun empati fra sin udlejer.

- Jeg kan sagtens forstå, at udlejer gerne vil have den måneds manglende husleje, og at han gerne vil have indskuddet. Men når kommunen sidder og forsikrer ham om, at de arbejder på sagen, så synes jeg også, at man som udlejer bør have noget medmenneskelighed, siger Pia Dantoft.

quote Lejeren bliver nogle gange smidt på gaden, fordi kommunen ikke agerer hurtigt nok

Anders Svendsen, juridisk og politisk rådgiver, LLO

Udlejer bør vente

Hos Lejernes Landsorganisation forstår man godt Pia Dantofts frustration. Her har man før set, at det tager lang tid for kommunerne at finde en løsning på akutte boligproblemer.

- Vi oplever nogle gange, at kommunens sagsbehandlingstid ikke stemmer overens med de frister, der er indenfor lejeloven. Det gør, at lejeren nogle gange bliver smidt på gaden, fordi kommunen ikke agerer hurtigt nok, siger Anders Svendsen, der er juridisk og politisk rådgiver i organisationen.

- Det ville være rimeligt at kigge på, hvorfor lejen ikke er blevet betalt. Hvis det skyldes, at kommunen sidder og er i gang med at vurdere, om der skal ydes huslejetilskud eller ej, så bør en udlejer vente på sådan en afgørelse, fortsætter han.

Pia Dantoft har da heller ikke pakket en eneste flyttekasse endnu – for hun har ikke noget sted at flytte hen.

Hendes udlejer har ikke lyst til at udtale sig i sagen. Han siger dog, at han er åben for at finde en løsning, hvis kommunen vil give Pia Dantoft en økonomisk håndsrækning.

Han har dog også sat en advokat på sagen. 


Nyhedsoverblik