Kæreste til dræbt graver i Sneslev: Sagen slider på mig

Dræbte Jannie Dam Reenbergs kæreste føler endnu ikke, der er afklaring i sagen, fordi den dømte ankede dommen på stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en meget berørt kæreste til en dræbt kvinde fra Sneslev, som TV ØST fredag mødte foran Københavns Byret.

Bent Laugesen havde kort forinden været vidne til, at 68-årige Leo Reenberg – den dræbtes eksmand – blev fundet skyldig i at have stukket Jannie Dam Reenberg i halsen med en kniv 29. december sidste år, så hun døde af sine kvæstelser.

- Jeg har lidt blandede følelser, for han har jo anket dommen. Der er ikke nogen afklaring, og det slider meget på mig, siger Bent Laugesen til TV ØST.

Var utryg ved dømte

Den dømte Leo Reenberg og den dræbte Jannie Dam Reenberg gik fra hinanden omkring to uger før drabet, hvorefter Jannie flyttede hen til sin nye kæreste, Bent.

Jannie Dam Reenberg var angiveligt utryg ved sin eksmand, og derfor gav hun sine børn sin nye kærestes telefonnummer, så de havde det, hvis der skete noget. I sin vidneforklaring i retten har den dræbtes datter forklaret, at også hun var utryg ved Leo Reenberg - så utryg, at hun flyttede hjemmefra for at slippe væk fra ham.

I orden med 12 års fængsel

Ifølge den dømtes vidneforklaring i retten var han dog ikke jaloux eller vred over, at Jannie havde forladt ham til fordel for en anden.

- Det kan jo være, at det er rigtigt at flytte fra mig, og så er det bare sådan. Jeg kan jo ikke tvinge hende til at blive, sagde den dømte under retssagen.

Det udsagn blev dog modsagt af vidner, som sagde, at bruddet fyldte meget for Leo Reenberg.

Uanset hvad har retten i hvert fald slået fast, at Leo Reenberg skal holdes ansvarlig for drabet på ekskonen, og straffens længde er rigtig, vurderer Jannies kæreste Bent Laugesen.

- Jeg synes, det er helt i orden, han får 12 års fængsel, siger han.

Sagen kørte ved Retten i Roskilde, men retten lånte lokaler i Københavns Byret. 

Tidligere i sagen er det også kommet frem, at Jannie Dam Reenbergs datter var utryg ved eksmanden og flyttede hjemmefra, fordi hun ikke brød sig om at bo i samme hus som ham. Også det blev hevet frem i anklagerens procedure.


Nyhedsoverblik